Dritan Abazović / - FOTO: VLADA
28/12/2022 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Uvešćemo prinudnu upravu u Podgorici kad usvojeni zakon stupi na snagu

Parlament je juče usvojio dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, uključujući amandmane na taj akt koje su podnijeli poslanici parlamentarne većine

Premijer Dritan Abazović na sjednici Vlade ocijenio je da će se u Podogrici uvesti prinudna uprava nakon što Zakon o lokalnoj samoupravi stupi na snagu.

On je naveo da su, nakon usvajanja Izmjena zakona o lokalnoj samoupravi, olakšane neke stvari. Poručio je da ne mogu ovako da se ophode nakon što niko nije osporio rezultate izbora, te dodao da su nakon usvajanja zakona olakšane neke stvari.

- Čekaćemo da zakon stupi na snagu i uvečše se prinudna uprava u Podgorici kako bi okončali ovu krizu u glavnom gradu. Nikome ne možemo da dozvolimo da uzurpira vlast, istakao je on.

Podsjetimo, parlament je juče usvojio dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, uključujući amandmane na taj akt koje su podnijeli  poslanici Demokratske Crne Gore, Pokreta za promjene i Građanskog pokreta URA, Danilo Šaranović, Branka Bošnjak i Miloš Konatar.

Amandmanima je predviđeno da, ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:36