22/03/2022 u 21:52 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција Удружења Девет добрих жена: Ко хоће нека узме воће

Корпе здравља постављене су у школама "Божидар Вуковић Подгоричанин", "Павле Ровински", "Милорад Муса Бурзан", "Владо Милић", "Сутjеска" и "Радоjица Перовић"

Удружење Девет добрих жена организовало је акцију "Ко год хоће нека узме воће" у оквиру које ће поставити "корпе здравља" у неколико основних школа. У питању су школе "Божидар Вуковић Подгоричанин","Павле Ровински","Милорад Муса Бурзан","Владо Милић", "Сутjеска" и "Радоjица Перовић". У корпама ће дјеца, родитељи, просвјетни радници остављати свјеже, опрано воће за дјецу.

image
-

– Често се из наjобичниjих разговора десе наше наjбоље идеjе.Тако смо разговараjући о дjеци, jер смо све маjке, сазнали да малена Дина сваког дана носи у школу воћку са себе и своjу другарицу. Мало jе требало да се све усагласимо и спроведемо акциjу коjу смо назвали "Ко год хоће нека узме воће". Замишљена jе тако да у школама буду постављење "корпе здравља" гдjе ће дjеца, родитељи, просвjетни радници, остављати свjеже, опрано воће за своjе другаре. Можда су имали тренинг, можда су журили да не закасне на час, можда нечиjи родитељ ниjе имао воћку тог дана да понуди дjетету. Акциjа jе намиjењена основцима, како би утицали на формирање добрих навика у исхрани као предуслов здравог живота, jер смо свjесни чињенице колико дjеца нерадо конзумираjу ове производе. Проблем гоjазности, учење диjељења и давања и развоj емпатиjе међу вршњцима циљ jе акциjе "Ко год хоће нека узме воће". Желимо да се захвалимо оним директорима школа коjи су имали слуха и са одушевљењем пружили руку подршке – рекла је Санела Растодер, из удружења.

image
-

Она је поручила родитељима да се када спремају дјецу за школу сјете jедног Марка, jедне Самире, jедног Николе и умjесто jедне jабуке дjетету пошаљу двиjе.

– Нека ваше диjете буде срећно диjелећи са другом коjег и не зна. Малена доброчинства су веома велика за оне коjи их добиjаjу у прави час – поручила је Растодер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:21