Gradišnik i Krivokapić / -
04/07/2024 u 12:09 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ambasada Republike Slovenije poklonila Zelenilu računare

Složili smo se da zajedno radimo na tome da se u Podgorici osnuje park koji će biti bogat lipama, a list lipe je simbol Slovenije, saopštila je Bernarda Gradišnik, ambasadorka Slovenije

Ambasada Republike Slovenije donirala je Zelenilu računarsku opremu za potrebe bržeg i efikasnije poslovanja društva. Paraf na ugovor o donaciji stavili su Petar Krivokapić, direktor Zelenila, i Bernarda Gradišnik, ambasadorka Slovenije.    

– Ova, za nas, vrijedna donacija doprinijeće lakšem i bržem poslovanju Zelenila, a saradnja sa Ambasadom Republike Slovenije pospješiće poslovonje i na drugim poljima. Zadovoljstvo mi je što ambasadorka Gradišnik dijeli moje mišljenje da je zaštita životne sredine ključan faktor za bolje sjutra te iskazujem nadu da će se ova saradnja i u budućnosti nastaviti kroz razne projekte ozelenjavanja Glavnog grada – saopštio je Krivokapić. 

Ambasadorka Slovenije Bernarda Gradišnik je saopštila da su zadovoljni što su pomogli Zelenilu.

– Složili smo se da zajedno radimo na tome da se u Podgorici osnuje park koji će biti bogat lipama. List lipe je simbol Slovenije, a kao medonosna vrsta stabla može dati veliki doprinos očuvanju životne sredin – rekla je Gradišnik. 

Ona je navela da je Ambasada Republike Slovenije raspoložena da pomogne u izgradnji novog parka koji će biti prepoznatljiv po lipama, a koji će biti dom jednom od najvažnijih i najkorisnijih insekata, pčelama.  

– Ambasadorka je podsjetila da je na inicijativu Slovenije, 20. maj bio proglašen Svjetskim danom pčela i da Slovenija ovaj datum svake godine obilježava širom svijeta, pa i u Crnoj Gori, pa bi bilo lijepo da do tog datuma sledeće godine pokušamo realizovati ovaj projekat – saopšteno je iz Zelenila. 

  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 12:10