Gradonačelnica Injac / -
20/04/2024 u 11:01 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac: Podgorica privlačnija kao partner u međunarodnim projektima

Sprovodimo aktivnosti koje doprinose smanjenju potrošnje energije želeći da na taj način ublažimo klimatske promjene i doprinosemo poboljšanju kvaliteta vazduha, poručila je gradonačelnica Injac

Ponosna sam na činjenicu da Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima i što aktivno doprinosimo unapređenju kvaliteta života, poručila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu. Panel je, kako su saopštili iz Glavnog grada, održan u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

– Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada – navela je Injac.

Ona je istakla značaj zaštićenih prirodnih dobara poput spomenika prirode Park šuma Gorica, ali i aktivnosti koje se sprovode na poboljšanju energetskih karakteristika stambenih zgrada.

– Sprovodimo aktivnosti koje doprinose smanjenju potrošnje energije želeći da na taj način ublažimo klimatske promjene i doprinosemo poboljšanju kvaliteta vazduha. Napominjem i da je izrađen naš SECAP – plan za održivu energiju i klimatsku akciju koji definiše aktivnosti koje će nas približiti klimatskoj neutralnosti – poručila je gradonačelnica Injac.

Na panelu su, osim gradonačelnice Podgorice, učestvovali gradonačelnik Rijeke i novoizabrani potpredsjednik NALAS-a Marko Filipović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:57