Lindon Đeljaj / -
01/12/2023 u 13:53 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lindon Đeljaj izabran za predsjednika Opštine Tuzi

Na sledećoj sjednici Skupštine opštine Tuzi biće izabrana dva potpredsjednika Opštine. Jedan će biti iz reda Nacionalne unije Albanaca, a drugi iz Demokratske unije Albanaca

Za predsjednika Opštine Tuzi izabran je Lindon Đeljaj. On će zamijeniti Nika Đeljošaja, koji je 31. oktobra izabran za potpredsjednika Vlade Crne Gore. Lindon Đeljaj je potpredsjednik Albanske alternative i nastaviće da vodi Opštinu voljom većine u lokalnom parlamentu. Sjednici Skupštine opštine nijesu prisustvovali odbornici DPS-a, Bošnjačke stranke i odbornik SD-a.

– Posebna je čast kada se daje mogućnost da se radi za građane i mjesto gdje sam odrastao.  Našao sam najbolje eksperte sa predsjednikom Nikom Đeljošajem. Moja vizija je moderna samouprava sa razvojom, saradnja sa dijasporom i Vladom Crne Gore. Imaćemo upravu koja neće praviti razliku između građana – rekao je Lindon Đeljaj.

Ferhat Dinoša iz Nacionalne unije Albanaca kazao je da njegova partija daje podršku za novog kandidata Lindona Đeljaja.

- Javnost zna da se radi o čovjeku koji se dokazao. Najviše bih istakao njegov rad kao direktora Srednje mješovite škole "25. maj" i to je dokaz da će znati da rukovodi i Opštinom. Ovdje je uvježbana ekipa koja će mu pomoći. Na sledećoj sjednici SO Tuzi izabraćemo i dva potpredsjednika, jedan će biti iz Demokratske unije Albanaca, a drugi iz Nacionalne unije Albanaca - rekao je Dinoša.

On je istakao da ulazak Nika Đeljošaja u Vladu je veliki izazov, jer se prvi put nekome iz Albanske partije daje to mjesto. Dinoša kaže da će mjesto potpredsjednika Vlade biti korisno za Albance. On se dotakao i popisa.

- Svakom Albancu je jasno kako će se izjasniti. Bez obzira da li ide u crkvu ili džamiju on zna šta je. Albanci nemaju razloga da ne potvrde svoj identitet i izvrše građansku dužnost. Želim da sve protekne u redu – istakao je Dinoša.

Damir Bećović iz Pokreta za Tuzi kazao je da će Lindon Đeljaj imati punu podršku za izbor predsjednika Opštine.

Odbornik Demokrata u SO Tuzi Štjefan Camaj nije se složio sa tim da se na sledećoj sjednici izaberu dva potpredsjednika Opštine.

– Smatram da je napravljena greška. Kada je Malesiji bila potrebna podrška dali smo je. Trebale su da postoje šire konsultacije. Neću se svetiti i nijesam zamjerio. Podržavam Đeljaja za predsjednika - naveo je Camaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 10:54