Marina Medojević / - FOTO: M.V.
22/11/2023 u 12:12 h
Andrijana Dabanović, M.VujisićAndrijana Dabanović, M.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marina Medojević podnijela ostavku: Šetališta i autobusi ne mogu biti važniji od gladnih

Ona je kazala da smo došli do toga da socijalno ugroženi nemaju dostojanstven život

Marina Medojević, podnijela je ostavku na mjesto vršioca dužnosti sekretara za socijalno staranje. Medojević je kazala da neopozivi ostavku podnosi jer nije naišla na podršku. 

- Jedini razlog sto sam prihvatila ovu poziciji jeste da bude manje gladnih, da pomjerimo mehanizme podrške i da u gradu nisi važnija šetališta i autobusi - rekla je Medojević

Ona je kazala da smo došli do toga da socijalno ugroženi nemaju dostojanstven život. 

- Nama je socijalna pomoć najniža. Ja nisam htjela tako. Htjela sam da povećam broj obroka u narodnoj kuhinji, da porodice ne dijele četiri obroka, da djeca ne budu gladna u školi i da porodice imaju higijenske pakete. Nisam naišla na podršku. Htjela sam da djeca imaju besplatne časove iz raznih predmeta, da se bave sportom - kazala je Medojević.

Medojević navodi da je imala plan da rade socijalne stanove i centar za višak hrane.

- Imali smo dugoročni plan koji je vraćen. Meni je ponuđen budžet kao bivšem sekretaru. Budžet je morao biti veći jer su cijene veće. Socijalno ugroženi mogu dobiti jednokratnu pomoć, a za to je opredijeljeno 250.000 eura. Zašto smo napravili Narodnu kuhinju u kojoj šporet nikad nije upaljen već samo radi ketering- kaže Medojević.

Ona navodi da joj nije jasan koncept Narodne kuhinje.

- Ako bi spremali hranu imali bi i donatore, imali bi hrane, zašto se ne kuva za sve. Za gladne nema pomoći, a za sport ima, vidimo prioritete. Ja se nisam izborila za te ljude, ne može niko da mi nameće stavke- istakla je Medojević.

Tvrdi da ne može da radi kao što se radilo prije 30 godina.

- Dat mi je budžet koji su oni fiksirali. Uvrstili su nove stavke za neke stvari za koje niko nije znao da postoje, u pitanju je 90. 000 eura- ističe Medojević i dodaje da ne vidi sebe na ovom mjestu i da ispunjava zadatke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:13