Odbornici PES- a na sjednici gradskog parlamenta / -ARHIVA
20/04/2024 u 11:45 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES: Inicijativa za smjenu gradonačelnice neutemeljena

Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum, Milatović, Abazović i Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici, poručuju iz PES-a

Inicijativa opozicije za smjenu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac nije utemeljena jer je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta, saopšteno je iz PES-a. Oni navodi da je zakonski rok za dostavljanje izvještaja bio 31. mart što, kako navode, znače da je sve učinjeno u redovnoj zakonskoj proceduri.

Injac: Insistiram na kontroli, ne pristajem na ucjene

– Jasni su motivi opozicije da izazovu krizu i zaustave dinamiku razvoja Glavnog grada, što je politički apsolutno legitimno. Takođe, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala. Međutim, za sada niko iz većine nije iskazao spremnost da sarađuje sa onima koje optužuju za razne malverzacije na lokalnom i državnom nivou. Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi. Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum, Milatović, Abazović i Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici – poručuju iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PES OLIVERA INJAC
02. maj 2024 01:57