Vasilije Čarapić / - M.VUJISIć
24/03/2024 u 22:21 h
Andrijana Dabanović
Mićko Vujisić
Andrijana Dabanović<br/>Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO, FOTO) Odbornici koji su napustili PES podnijeli inicijativu za odlaganje sjednice parlamenta Glavnog grada; Čarapić: Pregovori se nastavljaju

Čelnik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić nije želio večeras da otkriva detalje pregovora sa nekadašnjim odboprnicima PES-a, kao i njihove zahtjeve.

On je rekao da će odbornici PES-a sjutra doći na sjednicu Skupštine Glavnog grada.

kako je rekao, detalje pregovora, saopštiće tek kada pregovori budu gotovi.

- Daću izjavu kad sve bude gotovo. U ovom trenutku nemam značajnijih informacija za javnosti - kazao je Čarapić.

On nije želio da otkrije zahtjeve bivših odbornika PES-a, jer, kako je rekao, na "drugoj strani je da ih aopšte".

- Mi nismo strana koja je usporučila zahtjeve, mi smo strana koja se bori za građane Podgorice, za stabilnost vlasti, dakle neko ko je tu već u strukturama - rekao je Čarapić.

On nije želio ni da komentariše da li su zahtjevi pet bivših poslanika PES-a prihvatljivi, jer kako je rekao to je njegov stav i takav dogovor.

- U ovom trenutku neću davati takvu izjavu - ponovio je Čarapić.

I pored očiglednog nesupjeha dosadašnjih pregovora sa bišim kolegama iz PES-a Čarapić je kazao da krize vlasti u Podgorici nema. 

(FOTO/VIDEO) Počeo sastanak PES-a i odbornika koji su ih napustili

- U ovom trenutku nema krize vlasti u Glavnom gradu. Servisi nastavljaju da funkcionišu. U pitanju je jedna sjednica Skupštine  koja se dešava u specijalnom kontekstu - saopštio je Čarapić i dodao da se pregovi nastavljaju. 

Jedan od predstavnika političke grupacije koja je napustila PES Dragan Radović kazao je da da o detaljima pregovora ne može ništa reći za sada, ali da konačni dogovor još nije postignut, iako su pregovori bili uspješni i u dobroj atmosferi.

Kako je saopštio, podnijelu su inicijativu za odlaganje sjednice parlamenta Glavnog grada za 28. mart. 

- Mi nećemo prisustvovati sve dok ne budu ovi dogovori završeni. Tako da, što se nas tiče, našeg kluba nećemo biti sutra na sjednici. Znači, sjednica se neće održati - kazao je on. 

naglasio je da oni nisu postavljali uslove i nije bilo priča o konkretnim određenim zahtjevima, ali da se sa bivšim kolegama pričalo o "o politikama glavnog rada, o realizaciji projekata, o realizaciji onoga što je program i predizborno obećanje, na osnovu kojeg je PES dobio povjerenje građana"..

Ni o eventualnoj raspodjeli funkcije nije želio ništa da saopšti, istakavši da razlog napuštanja PES-a nisu bile funkcije.

Na napomenu da je u jednom od saopštenja navedeno da su njih petoro imali dogovor sa gradonačelnicom Oliverom Injac koji nije ispoštovan, radović je prokomentarisao da "o tome ne može detaljno govoriti".

- To je bio jedan razgovor sa gradonačelnicom koji je bio sa naše strane ocijenjen jako uspješnim. Ono što mi možemo, i ponovno naglašavam, što možemo istaći, to je da se mi ne bavimo funkcijama, ne bavimo se raspodjelom. Za sada niti smo davali nekome ponudu, niti smo o tome pričali - kazao je on i dodao da če pregovori biti nastavljeni tokom narednoh dana "intenzivno, u komunikaciji klubova i pojedinačno, tako da će biti u kontinuitetu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:01