Sa poslednjeg treninga / -FOTO: FSCG
05/06/2024 u 09:50 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora gostuje Belgiji - najjači test pod Robijevom komandom

Pod komandom selektora Roberta Prosinečkog, crnogorska fudbaslka reprezentacija će večeras odigrati svoj treći prijateljski meč

(od našeg izvještača iz Brisela)

 

“Sokoli” će u Briselu igrati protiv Belgije, jedne od najboljih reprezentacija svijeta i tima koji je trenutno treći na FIFA rang listi. Dakle, rival je izuzetno težak, ali s druge strane i atraktivan, pa će ovo svakako biti dobra prilika da se naši reprezentativci na pravi način izmjere u ovom susretu.

Bez dileme, “crveni đavoli” su mnogo bolja selekcija od naše, ali je činjenica da se Stevan Jovetić i ostali neće braniti. Probaće, barem je tako najavio selektor Prosinečki, da igraju otvoreno i pruže dobru igru.

-Belgiјa јe јedna od najboljih reprezentacija svijeta, koja po meni, može da da dođe do samog kraja predstojećeg Evropskog prvenstva. Super je što igramo sa njima, biće ovo lijepa utakmica, daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Radili smo dobro prethodnih dana, atmosfera u ekipi je dobra, a ona je svakako preduslov za dobar rezultat. Nećemo se braniti, probaćemo nešto da napravimo – istakao je crnogorski selektor Robert Prosinečki na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Bilo bi zaista lijepo kada bi „sokoli“ nastavili tamo gdje su stali u martu, kad su pobijedili Bjelorusiju i Sjevernu Makedoniju. Bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, dobra igra i dobar rezultat na neki način značili bi da je Crna Gora na pravom evropskom putu. Možda baš odavde iz srca Evrope krenu ka tom putu.

Sastav se zna

Malo puta su mediji u proteklom periodu znali dan ranije sastav naše reprezentacije koji će početi utakmicu. Robert Prosinečki, međutim, nije krio sastav, pa je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao kojih 11 fudbalera će početi večerašnji meč.

Dakle, Crna Gora će igra u formaciji 4-2-3-1 i to u sastavu: Šarkić - Vešović, Rubežič, Vujačić, A. Vukčević -Kuč, Brnović - Osmajić, Jovetić, Camaj – Krstović.

Podsjećamo, stručni štab “sokola” ne može da računa na sve igrale. Stefan Savić je zbog privatnih obaveza nije sa igračima, povrijeđeni su Adam Marušić, Risto Radunović i Marko Tući, dok je Marko Janković oslobođen obaveza za ovaj meč, jer je preksinoć igrao finale Kup Azerbejdžana.

image
-FOTO: FSCG

“Kralj Boduen” čeka crvene

Reprezentacija Crne Gore će večeras drugi put u svojoj istoriji igrati protiv Belgije. Prije 12 godina je bilo 2:2, a još jednom će crveni istrčati na teren stadiona “Kralj Boduen”.

Radi se o stadionu koji je u javnosti poznat kao “Hejsel”, na kojem se 1985. godine desila Velika tragedija. Finale Kupa šampiona izmešu Liverpula i Juventusa ostalo je upaćeno po toj tragediji, na kojoj je poginulo 39 navijača torinskog kluba, a više od 600 je povrijeđeno.

Ovaj objekat je sagrađen prije skoro 100 godina, ali je u međuvremenu renoviran i ima status nacionalnog stadiona u Belgiji. Kapacitet je 50.000 mjesta i očekuje se da večeras bude pun.

Utakmica između Belgije i Crne Gore igra se od 20:30 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 02:21