/ -FOTO: FK SPORTING
06/07/2024 u 16:16 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

FK Sporting Zeta: Primarni cilj je rad sa najmlađim uzrastom

Najmlađi sportski klub sa teritorije Opštine Zeta je Fudbalski klub Sporting – Zeta, koji je prije nekoliko dana formalno ozvaničen pod okriljem FSCG,

Sa djecom u ovom klubu rade treneri Filip Vukčević i Vlado Vučinić, a primarni cilj je posvećen najmlađem uzrastu, odnosno djeci pet do 11 godina.

-Posle dvije godine rada, upoznavanjem sa sistemom rada, vrijednosti i tržištem na fudbalskoj sceni Crne Gore, vrijeme je za korak dalje. Takmičenje pod okriljem FSCG po programu UEFA “Grassroots”" program za razvoj mladih igrača, a FK Sporting će nastupiti sa generacijom pretpetlića, djecom rođenih 2013 godine i kasnije – rekao je Filip Vukčević i potom dodao:

-Kada smo postavljali principe poslovanja, i put kojim će se razvijati FK Sporting, zajedno sa kolegom Vladom Vučinić, donijeli smo odluku da djecu ne izlažemo nikakvom sistemu organizovanog takmičenja prije uzrasta od 10 godina. Smatramo da je prerano i da je to preveliki stres da djeca osjećaju težinu poraza, promašene šanse, nepogodnih povika iz publike i tome slično u tom uzrastu. Umjesto toga, djeci organizujemo prijateljske utakmice svake nedjelje, sa drugim klubovima koji dijele iste vrijednosti. Prioritet nam je da se djeca djeca razvijaju tehnički, mentalno i fizički, odnosno da razvijaju zdrave navike i da se uče disciplini.

image

Vlado Vučinić i Filip Vukčević

-FOTO: FK SPORTING

Sporting broji oko 50 polaznika ove škole, a treniraju na dva terena - jedan otvoreni sa prirodnom travom i balon salu za hladnije i kišovite dane.

-Od ove sezone, idemo korak dalje, prioritet nam je da pronađemo teren većih dimenzija, kako bi djecu pripremali za veće izazove, gdje će se igrati na dimenzijama 68m x 40m. Ovom prilikom želim da pozovem svu djecu i roditelje, da budu dio naše priče, koja se svakim danom, malim ali sigurnim koracima, sve više raste i razvija – rekao je na kraju Filip Vukčević, inače rođeni brate našeg nekadašnjeg reprezentativca Simona Vukčevića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 18:12