Pep Gvardiola / EPA-EFE-NEIL HALL
23/09/2024 u 10:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gvardiola: Nijednog trenutka nismo gubili kontrolu

Španski stručnjak smatra da se se koristi svaka prilika da se napadne njegova ekipa

Nije Mančester siti više maksimalan u Premijer ligi, ali je i bod osvojen u dubokoj nadoknadi golom Džona Stounsa slavio kao pobjedu.

Arsenal nije izdržao, iako se u drugom poluvremenu sve do tog 98. minuta uspješno branio sa igračem manje.

- Zaslužili smo da damo gol. Nijednog trenutka nismo gubili kontrolu, sudija je imao razloga da produži sedam minuta, to se dešava, mečevi su se igrali i duže, bili smo svjedoci toga i prošle sezone. Tako je, kako je. Imali su plan, nije lako igrati protiv ekipe koja se konstatntno brani, i sve čestitke Arsenalu, jer su se branili tako kompaktno, pravili blokove, nema šta da se kaže za njihovu igru - rekao je Gvardiola i dodao: - Na kraju, kreirali smo dovoljno šansi što nije lak posao u takvim oklnostima. Oni su dosta vremena proveli ležeći na travi, mi smo sve vrijeme bili u igri, bili stalno na lopti, na kraju smo imali sreće da dam gol na samom kraju iako je moralo ranije, iako smo zaslužili ranije.

Španski stručnjak smatra da se se koristi svaka prilika da se napadne njegova ekipa.

- Tokom sezone možete da kažete ovo je "loša sezona". Međutim, neprihvatljivo mi je kada neko za jednu utakmicu napiše "ovo je sramota, katastrofa". Ne to je samo 90 minuta kada je možda protivnik bio bolji. Imam utisak da svi žele da se ovaj klub ugasi, da nestane sa lica Zemlje. Meni je žao, ali mi smo još uvek tu i pobjeđujemo zato što imamo mnogo više boljih dana nego naši rivali - istakao je Gvardiola.

Mančester siti je sa 13 bodiova ostao na vrhu Premijer lige, jednim više od Liverpula i Aston Vile. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 10:28