Pol Pogba / - FOTO: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
29/08/2022 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pol Pogba optužio brata da je pokušao da ga ucijeni za 13 miliona eura

Francuski fudbaler Pol Pogba iznio je šokantne tvrdnje vezane za svog brata Matijasa

Naime, fudbaler Juventusa označio je svog rođenog brata kao čovjeka koji je htio da ga ucijeni za sumu od 13 miliona dolara.

Matijas se oglasio video snimkom na društvenim mrežama, gdje je tvrdio da se radi na razotkrivanju važnih informacija o njegovom bratu, Kilijanu Mbapeu i agentu Rafaeli Pimenti. Nedugo zatim, Pol Pogba je objavio zvanično saopštenje u kojem se potvrđuje da je predmet pokušaja ucjene.

Francusko tužilaštvo je pokrenulo istragu o mogućem "pokušaju ucjene od strane organizovane bande", a Matijas Pogba je potom na društvenim mrežama ustvrdio da ''mediji pokušavaju da završe stvari'' i da je njegov brat ''lagao italijanske vlasti''.

Pol Pogba je navodno rekao istražiteljima Odjeljenja za organizovani kriminal da su ga privremeno zarobili prijatelji iz djetinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama. Prema njegovim riječima, banda je od njega tražila 13 miliona eura i od tada ga je nekoliko puta zastrašivala, uključujući i trening centar Juventusa u Torinu, gdje je policiji rekao da je među osumnjičenima prepoznao svog brata Matijasa Pogbu.

Između 25. i 29. marta, kada je reprezentacija Francuske ugostila Obalu Slonovače i Južnu Afriku u prijateljskim utakmicama, Pol Pogba je iskoristio priliku da posjeti svoju porodicu u Lanji-sur-Marnu. Prijatelji su ga potom navodno odvukli u stan u Parizu, gdje su ga krivili što im nije pomogao finansijski od kada je postao profesionalni igrač. Među njima, dvojica naoružanih ljudi tražili su 13 miliona eura za 'učinjene usluge', tvrdeći da su ga diskretno štitili 13 godina.

Pol Pogba je uveravao istražitelje da je video svoje ucjenjivače nekoliko puta, posebno u aprilu u Mančesteru, zatim u julu u trening centru Juventusa u Torinu. U Torinu je među ljudima koje optužuje da ga zastrašuju prepoznao svog brata Matijasa, sa kojim je u lošim odnosima. Posle svega, Pol Pogba se obratio advokatima svog kluba koji su odlučili da obavijeste policiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:54