Crveni spremni za start kvalifikacija / -FOTO: KSCG
21/02/2024 u 11:43 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boško Radović: Čeka nas zahtjevan meč

Crveni trenirali u Njemačkoj i to u kompletnom sastavu

Crnogorski košarkaši danas su odradili prvi trening u Ludvigsburgu. Nakon tri dana mini priprema u Podgorici, naša reprezentacija obavila je trening u „MHP Areni“, gdje će sjutra veče od 19 sati gostovati Njemačkoj na startu novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska. Trening u „MHP Areni“ bio je prvi u kompletnom sastavu, s obzirom da je Kendrik Peri stigao u Crnu Goru tek u ponedjeljak kasno uveče.

-Prvi put od 17. februara, kada smo počeli pripreme, odradili smo trening u kompletnom sastavu, jer kako su igrači završavali obaveze u svojim klubovima, tako da su se priključivali reprezentaciji. Do utakmice ćemo u Njemačkoj odraditi ukupno tri treninga i kroz ta tri treninga nastojaćemo da odradimo sve ono što smo zamislili pred prvi meč u kvalifikacijama – kazao je za zvanični sajt KSCG Boško Radović, selektor Crne Gore.

Vizu za kontinentalni šampionat, Crna Gora će tražiti u grupi gdje su osim Njemačke još selekcije Švedske i Bugarske. Svaka pobjeda biće važna, jer tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na šampionat Evrope naredne godine.

-Maksimalan fokus sada je na prvom meču, odnosno na duel sa Njemcima. Čeka nas ozbiljan protivnik, iako nijesu možda u najboljem sastavu. Međutim, to je selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, imaju mnogo igrača koji igraju Evroligu i njemačku ligu, u Bajernu, Albi, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka jedna ozbiljna agresivna ekipa u oba pravca i u napadu i odbrani. Upravo zbog toga moramo puno da radimo da bi bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe.

Prvi put od osvajanja Mundobasketa, Njemačka će igrati pred svojim navijačima. Dvorana je odavno rasporodata, pa se samim očekuje istinski spektakl.

-Uvijek kada igramo u gostima mi smo dio nekog spektakla, jer često igramo pred punim salama. Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nijesmo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima. Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i meni i igračima to više odgovara da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju – istakao je na kraju Boško Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:45