Predrag Nikač / -FOTO: POK
25/04/2024 u 18:43 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IBSA Svjetsko pojedinačno prvenstvo u šahu u Petrovcu

Paraolimpijski komitet Crne Gore će u Petrovcu od 25. oktobra do 4. novembra biti domaćin više od 100 najboljih u šahu za osobe bez i sa smetnjama vida

Petrovac će od 25. oktobra do 4. novembra biti domaćin trećeg IBSA Svjetskog pojedinačnog prvenstva u šahu za osobe bez i sa smetnjama vida. Međunarodna federacija sporta za osobe oštećenog vida je, poslije uspješne organizacije IBSA Evropskog golbal prvenstva – A grupe, prošlog decembra u Podgorici, povjerila Paraolimpiјskom komitetu još jedno veliko i značajno međunarodno takmičenje.

POK će izazovan projekat organizovati u partnerstvu sa Šahovskim savezom Crne Gore, sa kojim ima višegodišnju uspješnu saradnju.

Takmičenje u Petrovcu okupiće više od 100 najboljih svjetskih igrača i igračica.

Crnu Goru će u Petrovcu predvoditi Predrag Nikač, koji je prošle godine na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida na Rodosu osvojio srebrnu medalju.

Na tom šampionatu osvojio je četvrto veliko odličje. Prethodno je osvojio zlato na šampionatu svijeta u Kaljariju 2019, a ima i zlatne medalje na prvoj tabli Olimpijade slijepih i slabovidih 2017. i prvoj tabli prve Paraolimpijade početkom februara prošle godine u Beogradu.

Prvi je šampion nezavisne Crne Gore, a četiri puta bio je državni prvak u redovnom programu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
POKPREDRAG NIKAČ
02. maj 2024 01:29