Pljevlja u znaku atletike / -FOTO: PV PORTAL
18/06/2024 u 12:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kamp perspektivnih atletičara i trenerski seminar u Pljevljima

Na kampu će od 23. do 30. juna učestvovati 21 atletičar iz šest crnogorskih klubova, i to takmičari u sprintu, skokovima i na srednjim prugama

U organizaciji Atletskog saveza Crne Gore u Pljevljima će se od 23. do 30. juna održati kamp perspektivnih atletičara pionirskog i juniorskog uzrasta, u okviru kojeg će Trenerska organizacija ASCG organizovati i seminar za atletske trenere.

Troškove sedmodnevnog kampa i seminara atletskih trenera snose Atletski savez Crne Gore, Trenerska organizacija ASCG i domaćin AK Rudar.

Na kampu će učestvovati 21 atletičar iz šest crnogorskih klubova, i to takmičari u sprintu, skokovima i na srednjim prugama. Na spisku se nalaze - sprint: Amra Hubanić (Jedinstvo), Maša Bubanja, Nemanja Džaković (Rudar), Dalila Šukurica, Anabela Mujovi, Anja Novaković (Sanja), Sara Vučetić (Nikšić), Elzana Guberinić (Orion), Matija Vojvodić, Uroš Leković, Mihailo Roćenović, Andrej Đukanović (Mornar); skokovi Anđela Đuranović (Sanja), Lara Bubanja, Nevena Dobrašinović (Rudar); srednje pruge: Nikolina Marović, Boban Madžgalj (Orion), Anita Zoronjić, Enes Erović (Jedinstvo), Matija Bulajić, Jovana Vučetić (Nikšić).

Uz perspektivne atletičare će na kampu boraviti i šest trenera, i to Budimir Jestrović (Rudar), Bojana Đurković (Mornar) i Branislav Maslovarić (Jedinstvo) zaduženi za sprint, Drago Musić (Nikšić) zadužen za srednje pruge i Sanja Đurnić (Sanja) i Dragoje Rajković (Lim) zaduženi za skokove. 

Učesnici kampa su smješteni u hotel Pljevlja u centru grada, a na raspolaganju za rad i treninge će imati stadion "Pod Golubinjom" sa svim svojim sadržajima. 

Iz Atletskog saveza je saopšteno da klubovi čiji atletičari nijesu na spisku za kamp, imaju mogućnost, ukoliko žele da na sedmodnevni boravak i edukaciju u Pljevljima o svom trošku pošalju nekog od atletičara, koji će biti u grupi sa ostalim učesnicima kampa.

Seminar atletskih trenera održaće se u ponedjeljak 24. juna u Press centru atletskog stadiona "Pod Golubinjom". Iz Trenerske organizacije je saopšteno da su učesnici seminara oslobođeni plaćanja kotizacije i učešća na seminaru. Prema programu seminara prisutne će pozdraviti predsjednik ASCG Milorad Vuletić i predsjednik Trenerske organizacije ASCG Dragoje-Gaga Rajković, nakon čega će Drago Musić obraditi temu: "Razvoj sposobnosti - trening za srednje i duge pruge", a Elmir Ćerimagić temu: "Liderstvo i inovacije u atletici", dok će Milorad Jovančević obaviti praktični dio teme: "Najvažniji segmenti skoka u dalj".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:07