Sa prošlogodišnje manifestacije na Žabljaku / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
27/02/2024 u 15:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zimski ski fest na Durmitor bez snijega

Zbog nestašice snijega uvedene nove, alternativne discipline u dvorani: mini fudbal, odbojka, šut na gol, precizno pogađanje ciljeva teniskim lopticama i baggo

Sve pripremne radnje za tradicionalni zimski Ski Fest, planiran na Žabljaku od 29. februara do 3. marta su završene. U predivnom gradu, na podnožju Durmitora, rekreativce iz svih krajeva Crne Gore dočekaće ambijent bez snijega. To je svakako organizatoru, Crnogorskom savezu sportske rekreacije Sport za sve donijelo dosta nelagodnosti. Vjerovanje da će snijeg ipak pasti su se raspršile jer bijelog pokrivača nema ni u najavi, a to se nikada ranije nije desilo.

- Sadržajan program, izuzetni skijaški tereni i ljepote Žabljaka su uvijek bili garant okupljanja za pamćenje. Planirani program zbog nestašice snijega ovoga puta ne možemo u potpunosti ispuniti. Zato smo bili prinuđeni da uvedemo nove, alternativne discipline. Umjesto sniježnih površina dio takmičenja preselićemo u Sportski centar: mini fudbal, odbojka, šut na gol, precizno pogađanje ciljeva teniskim lopticama i baggo. Izostaće atraktivni slalom, veleslalom, sankanja u dvosjedu i četvorosjedu, precizno pogađanje grudvama i izrada figura. Stoni tenis, šah i pikado biće kao i ranije u prostorijama hotela, a program dopunjuju neobavezne rekreativne pješačke šetnje. Imaće do sada prijavljenih 220 učesnika priliku da se dostojno takmičarski dokazuju. Ovim dajemo svoj doprinos ugroženoj turističkoj sezoni u Žabljaku, rekao je prof dr Budimir Bijelić, predsjednik Skupštine Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

U sportsko rekeativnom društvu Pivare Trebjesa iz Nikšića, željno očekuju Ski fest na Žabljaku.

- Naši tamičari su potpuno spremni i za izmijenjeni program. Više od decenije učestvujemo sa oko 50 rekreativaca na ljetnjim i zimskim festivalima. Uzimamo učešće u svim disciplinama i pokupimo najviše pehara i medalja. Vjerujem da će tako biti i na predstojećoj manifestaciji na Žabljaku, rekao je predsjednik društva Borislav Delibašić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 06:52