Ализ Корне / - Фото: Твитер
12/03/2022 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ализ Корне: 99 одсто руских тенисера и тенисерки је против рата и болесног Путина

Француска тенисерка Ализ Корне испала је у другом колу турнира у Индијан Велсу од Ане Калинскаје 6:4, 0:6, 6:2

Након меча, на конференциjи за медиjе, прво питање jе било о Русиjи, пошто jе носила зноjницу у боjама украjинске заставе.

- Тешко ми jе на терену, под стресом сам због рата у Украjини, цивили умиру сваког дана, људи бјеже из државе у потпуноj паници, а jа живим нормалан живот, живим у раjу тениса и опет сам под великим стресом. Већ двије или три недјеље се мучим, имам два стања у глави, свјесно и несвјесно и у последње вријеме ово друго побјеђуjе на терену у моjоj глави. Фрустрираjуће jе - каже Корне.

Украjинска тенисерка Марта Костjук се, након пласмана у друго коло турнира у Индиjан Велсу, пожалила на недостатак подршке и емпатиjе од стране руских играча.

- Атмосфера у свлачионицама се ниjе много промијенила. Све нас jе погодила ова прича. Добиjамо вијести од украjинских тенисерки свакодневно, питамо их како су им породице. Мислим да jе 99% руских тенисера и тенисерки против рата и против болесног Путина. Jа разумијем ријечи Марте, да би требало да мало покажу више подршке. Jа то радим. Мислим да jе свет спорта стао на праву страну и да се добро бори - рекла jе Францускиња.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:00