Кајли Мекензи / - Фото: Инстаграм
31/03/2022 u 13:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Америчка тенисерка оптужила тренера да је сексуално злостављао

Америчка тенисерка Кајли Мекензи (23) оптужила је свог некадашњег тренера Анибала Аранду (38) да је сексуално злостављао

Мекензи је одлучила да тужи Тениски савез Америке (УСТА) јер ништа није урадио како би је заштитио од поменутог тренера.

Мекензи (23) jе открила да jу jе Анибал Аранда (38) дирао по интимним дјеловима тијела, укључуjући и вагину, у новембру 2018. године у УСТА тренинг центру у Орланду. Она каже да jоj jе говорио да jе лијепа и постављао jоj питања о њеном тијелу.

Како jе Мекензиjева навела, њен бивши тренер jош раниjе jоj jе додиривао трбух и струк, притискао своjе тијело уз њену задњицу и хватао jе за бокове. Говорио jе тада да jоj обjашњава технике тениса.

Каjли jе у сузама рекла новинарима да jе злостављање негативно утицало на њено самопоуздање и самопоштовање, те да jу jе нелагодност коjу jе осјећала због злостављања прогутала на тениском терену 2019. и 2020.

У тужби се наводи да jе Аранда био запослен седам година у ТС Америке, прије него што jе добио отказ. Портпарол УСТА Крис Ваjдмаjер рекао jе да у Савезу нису знали ништа о узнемиравању или Арандином неприкладном понашању све док Мекензиjева ниjе приjавила инцидент.

Према писању "New York Times" Анибал Аранда демантовао jе да jе непримјерено дирао Каjли Мекензи током истраге коjу спроводи центар "SafeSport", организациjа коjа испитуjе узнемиравање и друге оптужбе за злостављање у америчком спорту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:50