Đoković opravdao ulogu favorita / EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
04/07/2024 u 17:53 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Firnli namučio Novaka na putu do treće runde Vimbldona

Naredni rival srpskom teniseru biće Australijanac Aleksej Popirin

Namučio je Britanac Džejkob Firnli sedmostrukog šampiona, uzeo mu set na Centralnom terenu, ali je najbolji srpski teniser Novak Đoković ipak oprvadao ulogu favorita protiv 277. igrača na ATP listi i izborio plasman u treće kolo Vimbldona - 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Mogao je Novak sve da riješi u tri seta, ali je u trećem ispustio brejk prednosti, pa je Firnli na krilima publike zaigrao tenis života i uspio da odvede meč u četvrti set. Dobro se držao Britanac i u četvrtom, sve do 11. gema kada je Đoković konačno napravio brejk, a zatim sigurno odservirao i nakon tri sata igre slavio trijumf.

- Velike čestitke Džejkobu zbog ovakvog meča, igrao je izvanredan tenis i zaslužio je aplauz. Nisam imao šansu da ga vidim kako igra sve do prije dva dana. Nije imao šta da izgubi, znao sam da će biti teško, jer je on odrastao na ovoj podlozi. Teški uslovi, vjetrovit dan, natjerao me je da radim, odlično je servirao. Bio sam i malo srećan u četvrtom setu, a mogao sam i da dobijem u tri seta. Ovaj meč je možda i trebalo da se završi u pet setova, ali sam srećan što se to nije dogodilo - kazao je Đoković. 

Sedmostruki šampion će u trećoj rundi igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina, 47. na ATP listi koji je u pet setova nadjačao Argentinca Ečeveriju - 3:6, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 17:59