Rafael Nadal se vraća u Španiju / EPA-EFE-JONO SEARLE
07/01/2024 u 10:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal propušta Australijan open

Španac odlučio da se vrati u Španiju

Australijan open ove godine proteći će bez Rafaela Nadala - španski teniser koji se na turniru u Brizbejnu vratio na teren nakon skoro godinu dana pauze u četvrtfinalnom duelu protiv Australijanca Džordana Tompsona osjetio je bol u kuku i nakon ljekarskih pregleda odlučio da ne rizikuje, te da se vrati u Španiju.

On se oglasio putem društvenih mreža i saopštio da se povlači sa grend slema u Melburnu.

- Zdravo svima, tokom mog posljednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kad sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i mikro posjekotinu na mišiću, ne na istom dijelu gdje sam imao povredu i to je dobra vijest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou u mečevima na tri dobijena seta. Letim nazad u Španiju, da se liječim i odmorim.

On je izrazio veliko žaljenje zbog toga što se neće naći na Australijan openu.

- Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak i kao što sam uvijek spominjao moj cilj je da za tri mjeseca budem na svom najboljem nivou. U okviru ovih tužnih vijesti za mene što nisam u mogućnosti da igram pred nevjerovatnom publikom u Melburnu, ovo nije toliko loša vijest i svi ostajemo pozitivni u pogledu evolucije u ovoj sezoni. Zaista sam želio da igram ovdje u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro - obajvio je Nadal. 

Nadal je ostvario dvije lake pobjede u Brizbejnu, a potom je posle velike borbe u četvrtfinalu eliminisan od domaćeg tenisera Džordana Tompsona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:06