Ana Brnabić / - SCREENSHOT RTS
09/12/2023 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Za opoziciju u Srbiji Kosovo, spoljna politika i napredak zemlje sporedne teme

Brnabić je kazala da opozicija nema politiku, ideologiju, plan i program

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su za opoziciju u Srbiji Kosovo, spoljna politika i ostala pitanja od vitalnog i nacionalnog interesa za zemlju sporedne teme, a da im je jedini cilj da vode kampanju protiv Srpske napredne stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je tako za TV Prva odgovorila na komentare lidera opozicije o Kosovu i spoljnoj politici Srbije u kojima navode da će se, kako kaže, svi problemi, i oko sporazuma i nacionanih pitanja, rešiti ukoliko „smijene režim Aleksandra Vučića“.

Brnabić je kazala da opozicija nema politiku, ideologiju, plan i program već da građanima nudi samo opciju da smijene aktuelnu vlast, prenosi Kosovo online.

- Opozicija nema ciljeva, vrijednosti i ideologije.Oni se bore samo protiv Aleksandra Vučića. Ako pitaju građani na izborima šta ćete vi uraditi za mene, oni će reći: `Pa dobro, niste nam vi na dnevnom redu kao što nije KiM, kao što nisu sankcije Rusiji, kao što nije zaštita životne sredine, ni energetika, plate i penzije`. Tema ovih izbora za njih je Aleksandar Vučuć- rekala je Brnabić.

Navodi da je plan opozicije da na prvom mjestu smijene Vučića, zatim da razgovaraju oko funkcija, a tek onda da se „udostoje da kažu građanima šta planiraju za zemlju“.

Brnabić je poručila da bez tima Aleksandra Vučića ne bi bilo ključnih razvojnih projekata poput Data centara u Kragujevcu, E-uprave, Ekspoa 2027, soprazuma sa Cernom, kao ni rasta plata i penzija i novih radnih mjesta.

Ukazuje da danas Srbiju, zahvaljujući SNS i Vučiću, posijećuju brojne važne ličnosti iz svijeta politike i biznisa, poput Stiva Voznijaka jer im se sviđa „samostana nezavisna spoljna politika Srbije i napredak zemlje“.

Ocijenila je da je sramotno što opozicija tvrdi da javne ličnosti koje su podržale listu „Aleksandar Vučić-Srbija ne smije da stane“ očekuju privilegije.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:12