Aleksandar Vučić / - INSTAGRAM
16/03/2023 u 21:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Ne planiram ništa da potpišem

- Mi smo dostavili svoj predlog, Albanci svoj. Ništa još nismo dobili iz Brisela i taj papir i dalje ne postoji, rekao je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je uoči susreta sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Ohridu da ne planira ništa da potpiše.

Vučić je danas u obraćanju javnosti rekao da Beograd "još nije dobio nacrt onoga što želi Evropska unija" u pregovorima o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

- Mi smo dostavili svoj predlog, Albanci svoj. Ništa još nismo dobili iz Brisela i taj papir i dalje ne postoji, rekao je Vučić.

On je naveo da susret sa premijerom Kosova u subotu u Ohridu neće biti "nikakav sudbinski ili sudbonosni dan" i da će pokušati da uradi "ono što je za Srbiju najbolje", prenosi Radio SLobodna Evropa.

- A to je da radimo na normalizaciji odnosa sa Kosovom, da gradimo najbolje odnose sa Evropskom unijom i da čvrsto držimo naše crvene linije, od toga ne odustajem, rekao je Vučić, koji se prethodnih dana u Beogradu sastao sa specijalnim izaslanicima Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

On je ranije više puta rekao da su crvene linije za Beograd bilo kakva vrsta formalnog ili neformalnog priznanja Kosova, kao i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 23:01