/ - FOTO: ZORANA JEVTIĆ, PRIVATNA ARHIVA, DAMIR DERVIŠAGIĆ, DRAGANA UDOVIČIĆ
13/12/2021 u 20:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЖЕНЕ И МАФИЈА: Велика снага "кавчана" у њежнијем полу

Сумња се да су припаднице љепшег пола, које су биле уз чланове најсуровије криминалне групе у региону, осим прања новца имале улогу и у преношењу порука, али и као параван у пословима

Кавачки клан, како је показала истрага, ослањао се и на жене, а можда најбољи пример за то је супруга вође "кавчана" Радоја Звицера, која му је спасила живот прошле године у Кијеву, гдје је био жртва неуспелог атентата. Тамара Звицер тада је истрчала из зграде, запуцала на плаћене убице и тако их отјерала, пише Кurir.rs.

Друга важна жена за кавачки клан и њихов београдски огранак, који су предводили ухапшени Вељко Беливук и Марко Миљковић, наводно је била и бивша државна секретарка Дијана Хркаловић, која је оптужена за трговину утицајем, и то наводно због тога што је као функционерка МУП Србије штитила злогласни клан и помагала му, као и криминалцу из Босне Дарку Елезу.

Искључене из убистава

- Истрага која се води против клана, како због злочина, тако и због прљавог новца, до сада је показала да жене нису биле укључене у звјерска убиства, отмице и силовања, али да су имале битну улогу у клану - објашњава  извор. То је доказало и хапшење Беливукове и Миљковићеве жене, као и жене осумњиченог припадника групе Филипа Ивановског. У склопу истраге саслушане су и бројне друге жене, укључујући и старлете Тијану Максимовић, звану Тијана Ајфон, и Милицу Живановић - Мими Оро.

Не знају много о послу

Бивши обавјештајац Божидар Спасић објаснио је да је хапшење супруга друга фаза раскринкавања криминалне групе. У првој су, како је навео, ухапшени носиоци криминалног дјеловања и извршиоци тешких кривичних дјела. - Жене мафијаша не знају много о послу и никад не питају одакле новац. Мафијаш прави двије групе новца, један је за љетовања, провод и путовања, а други се пере, и он се улаже у неке инфраструктурне пројекте - каже Спасић и објашњава да су жене које су биле уз кланове свјесно трошиле новац за који су могле да претпоставе одакле потиче.

- На оптужници против злогласног клана је име само једне жене, Слађане Секулић из Лознице. Она је недавно пуштена из притвора, а сумњичи се да је клану давала логистичку подршку - објашњава извор. Међу оптуженима је и њен муж, бивши полицајац, који је промјенио име и сада се зове Владо Георгиев. Међутим, иако је на листи званично осумњичених само једна жена, више њих се доводило у везу са овом групом.

- Некадашња супруга свједока-сарадника Љубише Бухе Чумета, пјевачица Ивана Буха Туловић међу првима је повезана с кланом јер је наводно била у вези са осумњиченим Борисом Карапанџићем. Старлета Тијана Ајфон била је раније вјерена за ухапшеног Милована Тадића, који је наводно био лично обезбјеђење Вељка Беливука - подсјећа саговорник и додаје да су током истраге заплијењени и телефони извесној М. Р., која је наводно била Беливукова љубавница.

Под истрагом

- Под истрагом су се нашле његова супруга Бојана Беливук и Тања Миљковић, супруга Марка Миљковића. На терет им се ставља да су прале новац - додаје извор. Он објашњава да се сумња да су припаднице љепшег пола које су биле уз чланове најсуровије криминалне групе у региону, осим прања новца, имале улогу и у преношењу порука, али и као параван у пословима.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:05