44. Vlada / - LAZAR RUžIć
06/02/2024 u 11:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ANKETA: Čitaoci Dana nezadovoljni radom 44. Vlade u prvih 100 dana

Djelimično zadovoljnih je 463, odnosno 13,21 odsto

Većina ispitanika nezadovoljna je radom Vlade u prvih 100 dana, pokazali su rezultati ankete Dana.

Od 3.504 anketiranih, njih 1,869 glasova ili 53,34 odsto je odgovorilo da nije zadovoljno, dok je 1,172 (33,45 odsto) navelo da je zadovolno.

Djelimično zadovoljnih je 463, odnosno 13,21 odsto.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore obilježila je 9. februara 100 dana rada.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić tada je kazao da je zadovoljan radom 44. Vlade, te da su vidljivi brojni uspjesi Vlade na čijem je čelu, a kao najvažnije ističe deblokadu institucija, oživljavanje procesa evropskih integracija i početak primjene programa Evropa sad 2.
- Stekli su se uslovi za dalju primjenu Evrope sad 2, popis stanovništva je uspješno sproveden, smirili smo tenzije, siva lista Manivala je izbjegnuta, usvojen je fiskalno odgovoran budžet i došlo je do važnih nominacije u pravosuđu- kazao je premijer i dodao da ćemo zalaganjem, radom, ozbiljnošću, pokušati da se nametnemo kao 28. članica Evropske unije.


- Postignuta je kohezija koja nije postojala 20 godina u ovoj državi- poručio je premijer.

Sa druge strane iz NVO sektora naglašavaju da kvalitet rada pojedinih resora značajno varira te da se Vlada ne može pohvaliti visokim nivoom transparentnosti. 

- Vlada nije bila u stanju da usvoji godišnji program rada, borba za prevlast u sektoru bezbjednosti i dalje blokira stvaranje održive i efikasne politike na ovom polju. Dobili smo Vladu neujednačenog kvaliteta po resorima, i te razlike trebaju da zabrinu njenog predsjednika - ocjenili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 11:53