/ - фото: ВЛАДА ЦГ
06/04/2022 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са НВО које се баве насиљем над женама: Стоп насиљу над женама и дјецом

Абазовић је истакао да је интенција да јачамо институције, али и промовишемо и чувамо европске вриједности у заштити женских људских права како се лоше искуство које Црна Гора има са насиљем у породици не би понављало

Потпредсједника Владе Црне Горе Дритан Абазаовић казао је, након састанка са представницама невладиних организација које се баве проблемом насиља над женама и дјецом, да лиценциране и кредибилне НВО које се баве проблематиком насиља у породици морају представљати поузданог партнера Владе Црне Горе у рјешавању проблема насиља над женама и дјецом у породици.

Састанку са потпредсједником Владе Абазовићем присуствовале су: Будиславка Мира Савељић, извршна директорица Сигурне женске куће, Наташа Међедовић, извршна координаторка СОС телефона Никшић, Ана Јаредић, координаторка сервиса подршке жртвама у Центру за женска права и Биљана Зековић, извршна директорица СОС телефона Подгорица.

Представнице НВО које се баве пружањем сервиса подршке женама и дјеци са искуством насиља у породици упознале су потпредсједника Абазовића са својим активностима, годишњим бројем позива, истичући и свој рад на унапређењу законског и стратешког оквира и усклађивања истог са међународним стандардима, али и проблеме са којима су сусријећу у претходних пар година.

Оне су у поменутом разговору указале на одређене проблеме структурне дискриминације приликом расподјеле буџетских средстава која су опредјељивана за ову област социјалне заштите у претходном периоду.

Потпредсједник Абазовић је истакао да је интенција да јачамо институције, али и промовишемо и чувамо европске вриједности у заштити женских људских права како се лоше искуство које Црна Гора има са насиљем у породици не би понављало. У том смислу, потпредсједник је истакао да држава има обавезу да са кредибилним и препознатим партнерима из НВО области заједничким снагама ради на пружању ефикасне подршке женама и дјеци које су жртве насиља у породици.

Похваливши њихов рад и оцијенивши га препознатим у претходном периоду, Абазовић је истакао да ће ове организације у наредном периоду имати пуну политичку подршку да се постојећи проблеми рјешавају на ваљан начин како би унаприједили систем заштите жртава насиља у породици.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:50