Agencija za sprecavanje korupcije, ASK / FOTO - LAZAR RUZIC
22/03/2024 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ASK: Tužilaštvo treba da se uključi, ali ćemo tek vidjeti čija odgovornost će se utvrđivati

Iz ASK-a su saopštili da pozivaju Specijalno državno tužilaštvo da pokrene krivični postupak ukoliko u tom zapisniku i njegovom dodatku i na jednom mjestu nađu pomen nezakonito ili protivpravno pribavljene imovinske koristi.

Ministarstvo finansija je ranije danas dostavilo Specijalnom državnom tužilaštvu izvještaj budžetske inspekcije za Agenciju za sprječavanje korupcije (ASK), po kojem je formiran krivični predmet i dodijeljen u rad u skladu sa internim pravilima, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

- Zapisnik od 30 strana Budžetske inspekcije na kojima su navodne opisane nepravilnosti u Agenciji za sprječavanje korupcije ne postoji. Postoji zapisnik na 30 strana sa navedenim imenima zaposlenih u Agenciji i iznosima zakonito isplaćenih zarada i naknada zarada, koja su „slučajno“ na pogrešan način anonimizirana, te dostupna cijeloj javnosti- kazali su iz ASK.

Navode da su sigurni da tužilaštvo treba da se uključi u ovaj slučaj, ali će tek vidjeti čija će se odgovornost utvrđivati.

-Ako već budžetske inspektorke mogu da preuzmu ulogu Ustavnog suda, mogu i pojedini mediji ulogu redovnih sudova, i to presuđujući u svoju korist, a protiv javnog interesa. Poštovani građani, Agencija za sprječavanje korupcije postoji zbog vas, a zaposleni u njoj predano rade i mnogo više od onog za što su plaćeni kako bi dali puni doprinos procesu priključivanja Crne Gore Evropskoj uniji. Kada se to i bude desilo, onda će nadležne institucije EU otkrivati i utvrđivati koruptivne radnje u svim segmentima našeg društva, a postupci će se voditi i pred nadležnim evropskim sudovima. Koga je strah od toga? Vrijeme je najbolje rešeto, koje će pokazati ko je i zbog kakvih i čijih interesa dijelio, a ko primao kapom i šakom- zaključuju u ASK.

Budžetska inspekcija: Perovićeva po spornim rješenjima prihodovala preko 22.000 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:17