француски магазин Voyager Ici & Ailleurs/FB / -фото: VOYAGER ICI & AILLEURS/FB
02/07/2021 u 19:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора на насловници француског магазина Voyager Ici & Ailleurs

Наводи се да jе, осим насловне стране, Црноj Гори, посвећено и 28 страна у оквиру тог специjализованог туристичког часописа

Црна Гора се нашла на насловници љетњег издања француског реномираног магазина Voyager Ici & Ailleurs /Путуjте овдjе и другдjе/, саопштено jе из Националне туристичке организациjе (НТО).

Наводи се да jе, осим насловне стране, Црноj Гори и њеноj туристичкоj понуди посвећено и 28 страна у оквиру тог специjализованог туристичког часописа коjи ће се у продаjи налазити све до краjа септембра.

Аутор текста, Лукас Ларгу, коjи jе, посредством НТО, у маjу боравио у студиjскоj посjети Црноj Гори, казао jе да jе та држава на њега оставила изузетан утисак.

Он jе поручио читаоцима да ће, уколико одлуче да посjете Црну Гору, доживjети егзотично путовање на Медитерану.

– Своjу причу почиње од Подгорице за коjу каже да jе плодна равница и право чудо у планинском подручjу, заjедно са риjеком Морачом коjа jоj даjе посебан шарм. Затим наставља са Бококоторским заливом, наводећи да jе фасцинантан и да са своjих 87 квадратних километара представља jедан од наjљепших залива на свиjету – наводи се у саопштењу НТО.

Ларгу у тексту ниjе заобишао ни националне паркове, наглашаваjући да се на Ловћену, са коjег се стиже до мора за мало више од сат, може пронаћи преко 1,3 хиљаде врста биљака, док Скадарско jезеро са своjим меандрима у диjелу Риjеке Црноjевића упоређуjе са дjеловима виjетнамског Халонг залива.

– Његова прича се наставља са Будвом и Баром, а завршава са Улцињем, коjи су га подjеднако фасцинирали своjим старим градовима, средњовjековном архитектуром, разноликим плажама, али и различитим културама и историjским причама – каже се у саопштењу.

Ларгу на краjу позива читаоце да посjете Црну Гору и истиче да jе много љепша него што могу и да замисле.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:59