/ FOTO: WWW.OSCE.ORG
22/02/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мисија ОЕБС-а у Црној Гори подржава дјецу и младе, жртве насиља

Као подршка текућим националним напорима, Мисија је 22. фебруара 2022. године у Подгорици донирала око 300 књига и комплета за умјетност и занат

Мисија ОЕБС-а у Црној Гори препознаје значај невладиних организација (НВО) „Сигурна женска кућа“ и „СОС Подгорица“ које, комплементарно друштвеном и судском одговору, раде на обезбјеђивању сигурног уточишта женама и дјеци, жртвама родно заснованог насиља.

Као подршка текућим националним напорима, Мисија је 22. фебруара 2022. године у Подгорици донирала око 300 књига и комплета за умјетност и занат за дјецу и младе који су преживјели родно засновано насиље.

- Иако ништа није важније од заштите и безбједног смјештаја у случају насиља, ове инспиративне књиге и занатски комплети допринијеће напорима у учењу, креативности и психичком благостању дјеце и омладине смјештене у склоништима- казала је Waag.

Директорица НВО „Сигурна женска кућа“ Будиславка Мира Савељић казала је да је донација наставак подршке Мисије склоништу током изазовне пандемије КОВИД-19, када је „Сигурна женска кућа“ добила монтажну кућу намијењену жртвама породичног и родно заснованог насиља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 04:53