/ - BRIGADIER GENERAL MILUTIN DJUROVIC, CHIEF OF DEFENCE OF MONTENEGRO
20/05/2022 u 15:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник Генералштаба ВЦГ на Састанку Војног комитета НАТО

Начелници генералштабова су размијенили мишљења и дали војне савјете за одлуке које ће се доносити током НАТО Самита у Мадриду

Црна Гора посвећена је процесу одвраћања од агресије на НАТО чланице и континуирано доприноси унапређењу способности Алијансе, истакао је начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, на Састанку Војног комитета тог савеза у Бриселу.

Састанак је био посвећен НАТО операцијама, мисијама и активностима, са посебним фокусом на припреме за предстојећи Самит у Мадриду и усклађивање планова, снага и способности ради заштите савеза од ескалације кризе на њеном источном крилу.

Украјинска криза подстакла је Алијансу да предузме одређене мјере за јачање присуства на истоку, као и да усклади своје одбрамене планове са ситуацијом у окружењу, те да започне процес адаптације својих снага.

Начелници генералштабова су размијенили мишљења и дали војне савјете за одлуке које ће се доносити током НАТО Самита у Мадриду.

Војном комитету обратио се и генерални секретар Алијансе, Јенс Столтенберг, осврнувши се на бројне задатке и обавезе које су пред Алијансом, са посебним освртом на кризу у Украјини.

Он је нагласио значај одлука које се очекују од шефова држава у јуну. Састанку Војног комитета, којим је предсједавао адмирал Роб Бауер, присуствовали су и врховни командант Савезничких снага у Европи ( САЦЕУР) генерал Тод

Волтерс и врховни командант Савезничких снага за трансформацију (САЦТ) генерал Филип Лавиње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:00