Nišić u posjeti ”Plantažama” / - MINISTARSTVO
02/08/2024 u 11:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nišić u posjeti kompaniji “13. jul – Plantaže”, razgovarali o zaštiti i zdravlju na radu

Ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić, državna sekretarka Anđela Bašović i v.d generalnog direktora Direktorata za zaštitu i zdravlje na radu, Aleksandar Memčević posjetili su danas kompaniju “13. jul - Plantaže”, na lokaciji Bunar 4 gdje su sa zaposlenima razgovarali na temu iz oblasti zaštite i zdravlja na radu.

 

U jako izazovnom ekonomskom periodu u kome se nalazimo, način na koji tretiramo, kako stalno zaposlene tako i sezonske radnike koji sve više svoj radni angažman potražuju u Crnoj Gorim mora biti univerzalan i jednak za sve.

Shodno tome i primjena mjera zaštite i zdravlja na radu u svim okolnostima treba biti na najvišem mogućem nivou.

Da osiguramo bezbjedan i zdrav rad za sve zaposlene i obezbjedimo finansijske izvore za nabavku lične zaštitne opreme je jedan od prioriteta ovog Ministarstva i kontinuirano radimo na tome da ovakvim pristupom i konkretnim preporukama utičemo i dodatno motivišemo poslodavce. Ulaganjem u zaštitu poslodavci ne stvaraju dodatni trošak već ulažu u produktivnost i ukupni napredak.

– Zaposleni i njihove vještine su najveći resurs koji imamo i zbog toga je naša odgovornost nemjerljiva, te zahtijeva zajedništvo i  kontinuiranu saradnju sa svim poslodavcima – istakla je ministarka Nišić prilikom ove posjete.

Saradnja Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga i kompanije “13. jul - Plantaže” je dugogodišnja i njen rezultat jeste i činjenica da je ova kompanija dobila ovlašćenje od nadležnog Ministarstva za obavljanje poslova koji se odnose na osposobljavanje zaposlenih za bezbjedan i zdrav rad, ovlašćenje za organizaciju osposobljavanja unutar kompanije kao i za izradu jednog od ključnih dokumenta u ovoj oblasti a to je Akt o procjeni rizika.

– Budući da se radi o jako zahtjevnom i složenom procesu, zaposleni u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga kao i do sada biće na raspolaganju rukovodstvu Plantaža za sve nedoumice, komentare i dalje sugestije – istakao je u razgovoru Aleksandar Memčević, v.d generalnog direktora Direktorata za zaštitu i zdravlje na radu.

 

Vino “Plantaža” poskupljuje, prodaja pada, poslovanje ugroženo

– Posvećeni smo stvaranju sigurnog i zdravog radnog okruženja. Svi radnici, kako stalni tako i sezonski, kolektivno su osigurani od posljedica nesrećnog slučaja, čime dodatno potvrđujemo brigu za njihove potrebe i sigurnost. Time pokazujemo da ulaganje u zaštitu na radu donosi dugoročne koristi kako za zaposlene, tako i za kompaniju.Naša misija je da pružimo sigurno i zdravo radno okruženje za sve zaposlene, i nastavićemo da unapređujemo interne procedure i prakse, kako bismo osigurali najviši nivo zaštite i zdravlja na radu – istakao je izvršni direktor kompanije “13 jul – Plantaže” Igor Čađenović.

Ovom prilikom dodatno je skrenuta pažnja i na organizovanje radnog procesa za vrijeme ekstremno visokih temperatura pri radu na otvorenom kao i da se rad u ovakvim uslovima što je moguće u većoj mjeri obavlja u skladu sa Preporukama koje ministarstvo redovno objavljuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 17:38