Siniša Bjeković / screenshot YT
10/07/2024 u 12:51 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ombudsman: Administracija ćuti na zahtjeve građana

Ombudsman Siniša Bjeković je kazao da kada su u pitanju organi državne uprave i državni organi u jednom dijelu i dalje vlada trend ćutanja administracije, odnosno neodgovaranja na zahtjeve građana, građanki Crne Gore.

- To je neodrživo i neoprostivo. Ovo nije novina, ovo smo primijetili u prethodnim izvještajima. Ono što ćemo možda već u vrlo skoroj budućnosti imati priliku da vidimo, to je da se ovaj trend pomjera i u ovu poslovnu godinu i da nešto jednostavno mora da se mijenja. Dakle, to više nije pitanje samo poštovanja ljudskih prava i sloboda, nego i odgovornosti onih koji trebaju da odgovore građanima, jer su tu da vrše svoju funkciju, kao što su to i moje kolege i ja lično, u korist i za račun građana Crne Gore, a ne za, rekao bih, održavanje birokratskog statusa ovako kakav jeste – kazao je ombudsman.

(UŽIVO) Adžić: PES hoće da rasproda Crnu Goru, radi se o korupciji; Ombudsman: Administracija ćuti na zahtjeve građana

On je istakao da je to jedan dio price.

– Dominantno imamo probleme kada je u pitanju funkcionisanje Komisije za povraćaj i obeštećenje. Kada krenete ispod površine da tražite uzroke, ti uzorci su formalne prirode i ne mogu se pravdati ničim, što mi nismo uspjeli recimo za dvije godine da formiramo komisiju na određenom nivou, bilo da je regionalna i neka druga komisija. Ovo nije pitanje samo restitucije i obeštećenje, nego bih rekao i neke i drugih oblasti gdje je neformiranje, neobrazovanje takvih tijela jednostavno vodi ili odugovlačenje postupka ili ono što je još gore, obespravljivanje svih onih koji su pokrenuli postupke da to mogu učiniti ponovo ako im je povrijeđeno neko pravo ili sloboda  – kazao je ombudsman.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 05:19