/ Фото: Храм Христовог Васкрсења Подгорица
04/05/2022 u 12:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Никола Пејовић: Петар Кнежевић заслужује свако поштовање

Да није било Устоличења, умјесто Устава и закона Црном Гором би владало насиље, беспоредак и хаос који би се са Цетиња преселио широм Црне Горе, казао је он

Протојереј и уредник Радија Светигора Никола Пејовић казао је да помоћник команданта Противтерористичке јединице (ПТЈ) Петар Кнежевић и његове колеге заслужују свако поштовање и респект што су, како каже, сачували и мир и Уставни поредак, а самим тим и Црну Гору.

Кнежевић саслушан: Поносан сам на полицијску акцију на Цетињу током устоличења

-Ко год је допринио да се чин Устоличења Митрополита Јоаникија обави на Цетињу је истински патриота, доброжелатељ и доброчинитељ Црне Горе. Не само зато што је тим чином одбрањен Устав, спријечен уставни пуч и омогућено једној вјерској заједници да обавља, Уставом и законом загарантована права на вјерске обреде (што Устоличење једног канонског и у цијелом свијету признатог епископа/митрополита јесте), већ што је сачуван мир, као предуслов да наставимо даље- истакао је Пејовић на свом ФБ профилу. 

Навео је да није било устоличења на Цетињу, умјесто Устава и закона Црном Гором би владало насиље, беспоредак и хаос који би се са Цетиња преселио широм Црне Горе.

- Онда би били сви на губитку. Хвала Богу да се то није десило и дај Боже да се никад и не деси у Црној Гори- закључио је Пејовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:10