/ -ПРИНТСКРИН ТЦГ
12/02/2022 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

По давалаштву крви предњачи Подгорица, најмање прикупљених јединица у Котору

Сви ови резултати су сигнал да у наредном периоду морамо много више пажње да посветимо грађанима коjи живе на jугу наше државе, казала је директорица Завода за трансфузиjу крви Црне Горе Тамара Шћепановић.

Годинама уназад, у Црноj Гори по давалаштву крви предњачи Подгорица. Током 2021. године Подгорица jе остварила ниво давалаштва од 4,3 одсто, слиjеди Никшић са 3,7 одсто, затим Пљевља са 3,2 одсто и Биjело Поље са 3,1 одсто, званични су  подаци Завода за трансфузиjу крви.

Наjмањи броj прикупљених jединица крви у односу на броj становника имала jе општина Котор са нивоом давалаштва од 1,8 одсто, затим  Цетиње са 2 одсто и општина Бар са 2,4 одсто.

- Сви ови резултати су сигнал да у наредном периоду морамо много више пажње да посветимо грађанима коjи живе на jугу наше државе. Планирамо да различитим мотивационим активностима као и едукациjом о значаjу добровољног давалаштва крви подигнемо свиjест грађана о томе колико jе важно да имамо довољне и стабилне залихе крви - наjавила jе директорица Завода за трансфузиjу крви Црне Горе Тамара Шћепановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:55