фото: Илустрација / - фото: Илустрација
06/04/2022 u 10:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почињу едукативне радионице о предузетништву

Три побједничка тима очекује и почетни капитал за реализацију идеје у износу од 1.500 еура, менторска подршка, као и прилика да стечена знања и вјештине представе на интернационалном СИА Самиту, који се ове године одржава у Бечу

Крећу бесплатне едукативне радионице које ће се реализовати у више од 15 црногорских градова, у склопу највећег европског програма подршке друштвеном предузетништву младих, Награда за друштвене промјене (Social Impact Award).

Како су саопштили организатори, у оквиру ових активности, учесници  ће имати прилику да се информишу о концепту друштвеног предузетништва и добију смјернице како да креирају идеју.

Прве три радионице намијењене су свим младим људима у јужној регији, а реализоваће се у Будви, Котору и Бару у периоду од 12-14. априла. Заинтересовани се могу једноставно пријавити путем линка https://bit.ly/3uZ2kvT , гдје могу пронаћи све неопходне информације.

- Три побједничка тима очекује и почетни капитал за реализацију идеје у износу од 1.500 еура, менторска подршка, као и прилика да стечена знања и вјештине представе на интернационалном СИА Самиту, који се ове године одржава у Бечу - додају они.

Подсјећају, своју идеју заинтересовани (појединачно или у тиму) могу пријавити до 31. маја кроз попуњавање једноставне апликационе форме на СИА веб сајту (хттпс://сиа.цлицк/ме).

О програму Social Impact Award:

СИА програм покренули су 2009. године Импацт Хуб и Универзитет за бизнис и економију у Бечу, у партнерству са Ерсте Фондацијом. У Црној Гори ове године програм спроводи НВО Центар за омладинску едукацију, уз генерално покровитељство Ерсте банке, Министарства економског развоја, Инвестиционо-развојног фонда, компаније Кодио и Главног града Подгорица.

Поред генералних покровитеља, партнери програма су и компаније Цоца-Цола ХБЦ Црна Гора и Црногорски Телеком, затим удружења Привредна комора Црне Горе и ИЦТ Цортеx, а подршку програму пружају и Универзитет Црне Горе, Универзитет Доња Горица, Универзитет Медитеран, Нерегелиа, Хотел Хилтон Подгорица и Тхе Цхедy Луштица Баy.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:37