/ - Фото: Пројекат
23/02/2022 u 16:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана радионица у склопу пројекта "Активним мјерама за социјалну инклузију Рома и Египцана у Беранама"

Радионицу је одржала мр Алма Пљакић, дипл.васпитаx из ЈУ ОС ,,Радомир Митровић,, из Берана.

У Беранама, 23.02.2022. је одрзана радионица  о значају предсколског васпитања и образовања, за родитеље РЕ популације,  која је дио активности пројекта ,,Активним мјерама за соћијалну инклузију Рома и Египћана у Беранама,, који спроводи Удрузење за подрску Рома и Египћана.

-Пројекат има за ћиљ побољсање и схватање знаћаја образовања, па се у том циљу одрзава радионица на тему значаја предсколског образовања. Учесници радионице - родитељи РЕ популаћије из ЈУ ОС ,,Радомир Митровић,, су се током активности  упознали са законском регулативом у вези  похадјања вртића, проћедури уписа, знаћају тог вида образовања те специфичностима и др. темама из области образовања- саопштио је Никола Раичевић предсједник Скупстине НВО ,,Удружење за подршку Рома и Египћана.

image
- Фото: Пројекат

Радионицу је  одржала мр Алма Пљакић, дипл.васпитаx из ЈУ ОС ,,Радомир Митровић,, из Берана.

Учесће на радионици узели су и представнићи центра за социјални рад и ПУ ,,Радмила Недић,, односно мр Имелда Лићина, социјални радник и Данијела Дјукић, васпитач.

Координатор пројекта, Султан Бећа,  Р  изразио је задовољство у вези овог пројекта, који је веома значајан за социјалну инклузију Рома  и Египћана и исказао захвалност Министарству правде, људских и мањинских права које је одобрило средства за реализацију овог пројекта. Он је истакао такође да је неопходно да се дјеца предшколског образовања коначно почну уписивати у вртић у циљу њихове социјализације и др.особености овог вида предсколског образовања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:23