/ фото: Срђан Бољевић
25/06/2021 u 15:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пошта ЦГ упозорава на могућу превару

Неколико грађана нам је послало фотографије којима доказују да кликом на линк у поруци наведене садржине, корисник добија захтјев за унос података са банковне картице и логотип Поште Црне Горе, саопштено је из Поште

Пошта Црне Горе обавијестила је грађане да Пошта није пошиљалац порука у којима се од корисника захтијева да на име доставе пакета уплате 2,99 еура.

- Неколико грађана нам је послало фотографије којима доказују да кликом на линк у поруци наведене садржине, корисник добија захтјев за унос података са банковне картице и логотип Поште Црне Горе. У тренутку када рекламација пристигне до наших служби, линк није активан. Нажалост, актуелна смс порука коју не комуницира Пошта, а жели се створити такав утисак, је само једна у низу онлајн манипулација које за предмет имају Поштине ресурсе- саопштено је из поште.

Наводе да колеге из ICT сектора су претходних мјесеци примијетиле и неколико покушаја напада на комуникациону инфраструктуру Поште Црне Горе, односно мејл и телефонске линије.

- Не бавећи се разлозима него рјешавањем проблема, Пошта Црне Горе ће сваки покушај угрожавања комуникационих канала детаљно провјерити и пријавити надлежним органима. Исто важи и за неовлашћену употребу логотипа Компаније- истакли су из ПЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:26