/ - СА СЈЕДНИЦЕ
01/02/2022 u 10:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Проактивна улога Савјета за електронску управу у процесу трансформације

Тамара Срзентић разматран је низ приоритетних активности у области дигиталне трансформације и развоју електронске управе

Одржана је четврта сједница Савјета за електронску управу. На сједници Савјета за електронску управу договорена је динамика реализације активности у циљу проактивније улоге тога тијела, које ће кроз препоруке, закључке и иницијативе допринијети што бржој дигиталној трансформацији Црне Горе и јачању међуинституционалне сарадње.

На IV сједници Савјета за електронску управу, којом је предсједавала министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић разматран је низ приоритетних активности у области дигиталне трансформације и развоју електронске управе.

Срзентић је истакла да су теме које се односе на усклађивање националног оквира компетенција са ЕУ оквиром у дијелу дигиталних компетенција и образовања (дигитал леарнинг) посебно важне у контексту формирања Дигиталне академије, која ће ускоро почети са радом и формирања Института за дигитална знања и вјештине.

- Институт за унапређење дигиталних знања и вјештина биће успостављен у сарадњи Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, Универзитета Црне Горе и ИЦТ Цортеx-а. Дјеловањем Савјета према релевантним институцијама на овом пољу допринијеће се унапређењу дигиталне писмености и јачању ИТ кадра у Црној Гори, што је кључни предуслов за успјешну дигиталну трансформацију нашег друштва- казала је Срзентић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 23:22