Са састанка / - Са састанка
29/09/2021 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радуловић - Газдић: Смањити аерозагађење и озеленити аеродромске површине

На састанку је оцијењено да су потенцијлне области сарадње заједнички пројекти и пружање услуга, усаглашених са донијетим стратегијама Владе Црне Горе, а чију реализацију прати Агенција за заштиту природе и животне средине

Аеродроми Црне Горе и Агенција за заштиту животне средине разматрају могућност сарадње на пројектима којим би се смањило аерозагађење, ријешило питање депоније у Тивту и оплеменио зелени простор унутар и око аеродрома ради побољшања квалитета ваздуха.

О томе су данас разговарали замјеник извршног директора АЦГ Петар Радуловић и директор Агенције за заштиту животне средине Милан Газдић. 

На састанку је оцијењено да су потенцијлне области сарадње заједнички пројекти и пружање услуга, усаглашених са донијетим стратегијама Владе Црне Горе, а чију реализацију прати Агенција за заштиту природе и животне средине. 

 - Усклађивање са правим тековинама ЕУ захтјева значајне инвестиције, зато ће нам од приоритетних активности свакако бити озелењавање површина, уређене унутрашњих просторија и низ других акција које ће имати за циљ унапрјеђење услова за рад запослених и боравак путника - казао је Радуловић.

Радуловић вјерује да ће сарадња АЦГ са Агенцијом резултирати квалитетним пројектима и активностима, јер је сарадња између државних институција неопходна како би се што лакше спровели демократски процеси из области заштите и унапређења животне средине у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:48