Filip Radulović / - MINISTARSTVO
03/03/2024 u 11:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Počela rekonstrukcija puta od Lepenca do Ribarevina

Počeli su radovi na rekonstrukciji dionice puta od Lepenca do Ribarevina u dužini od 12,8 km, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Kako je istakao, ovo je sastavni dio rekonstrukcije magistranog puta Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane koja je počela u avgustu prošle godine.

Radulović je kazao da je vrijednost cjelokupnog projekta skoro 36 miliona eura, a radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta 2025. godine.

- Završetkom rekonstrukcije ovog putnog pravca imaćemo put koji svojim elementima i kvalitetom izgradnje predstavlja modernu i bezbjednu saobraćajnicu, koja će omogućiti udobnije, bezbjednije i ekonomičnije putovanje lokalnog stanovništva i odvijanje saobraćaja u tranzitu - rekao je Radulović koji je posjetio gradilište.

image

Počela rekonstrukcija puta od Lepenca do Ribarevina

- MINISTARSTVO

Ministar je zahvalio učesnicima u saobraćaju na razumijevanju zbog sporijeg odvijanja saobraćaja i zastoja, ali je najavio i nove investicije na sjeveru zemlje.

- U kontinuitetu nastavljamo sa ulaganjima na sjeveru zemlje. Pored početka izgradnje dionice autoputa Mateševo-Andrijevica,  možemo očekivati početak radova na putnom pravcu Bijelo Polje-Dobrakovo, što će uz završetak projekta Rožaje–Špiljane i Lubnice-Jezerine, značajno unaprijediti putnu infrastrukturu i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore,”  zaključio je Radulović.

Početku radova na dionici Lepenac–Ribarevina sa ministrom Radulovićem prisustvovao je i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

- Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Lepenac–Ribarevina–Poda–Berane se izvode zadovoljavajućom dinamikom. Očekujem da će ugovor biti ispoštovan i da će biti završen u skladu sa ugovorenom dinamikom - kazao je Vuksanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:55