/ - FOTO: MDUP
21/08/2024 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radunović sa Kovačevićem: Zakon o planiranju prostora biće usvojen do kraja godine

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, primio je danas delegaciju Opštine Nikšić, predvođenu predsjednikom, Markom Kovačevićem.

Sastanak je organizovan na inicijativu Opštine Nikšić, a povodom otvorenih pitanja u vezi sa primjenom nedavno usvojenog Prostorno-urbanističkog plana Opštine Nikšić, a koja se odnose na prava gradnje stečena u periodu važenja prethodnog Prostorno-urbanističkog plana. 

- Glavni gradski arhitekta Opštine Nikšić, Mladen Vujović, tražio je tumačenje u vezi sa stečenim pravima na izgradnju objekata u odnosu na Prostorno-urbanistički plan Opštine Nikšić. Državna sekretarka Marina Izgarević- Pavićević je objasnila da činjenica da član 26 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata definiše stečeno pravo gradnje kao pravo građenja objekta na osnovu prijave građenja- navodi se u saopštenju.

Ministar Radunović je izrazio spremnost da, zajedno sa Opštinom Nikšić, nađe rješenje za prevazilaženje situacije nastale usvajanjem izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Opštine Nikšić. On je takođe najavio da će novi zakoni, uključujući i Zakon o planiranju prostora, biti usvojeni do kraja godine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 04:29