/ - Александра Поповић
20/10/2021 u 14:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рецимо НЕ дискриминацији особама оштећеног вида

Без приступа информацијама и комуникацијама, слобода мишљења и изражавања особа с инвалидитетом могу бити значајно нарушена и ограничена, казала је Поповић

Без приступа информацијама и комуникацијама, слобода мишљења и изражавања и многа друга основна права и слободе особа с инвалидитетом могу бити значајно нарушена и ограничена, сопштила је в.д. генералне директорице Директората за заштиту и једнанскот лица са инвалидитетом, Александра Поповић на завршној конференцији „Рецимо не дискриминацији у приступу информацијама особама оштећеног вида“ одржаној у Бару.

Према њеним ријечима, особе са оштећењем вида суочавају се са баријерама када покушавају да приступе информацијама и комуникацијама, јер оне не постоје у лако разумљивим форматима, па је из тог разлога важно да информације и комуникације буду доступне у лако читљивим форматима.

Организација слијепих за Бар и Улцињ путем издавања аудио часописа “Право на ријеч“ обезбјеђује равноправан приступ лицима са инвалидитетом у области приступа информацијама и комуникацијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:21