/ - FOTO: VDT
24/09/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rezultati Državnog tužilaštva važni za evropski put Crne Gore

Opredjeljenost državnotužilačke organizacije da kontinuirano ostvaruje konkretne rezultate u borbi protiv svih vidova kriminala, veoma je važna za unapređenje vladavine prava i proces evropskih integracija Crne Gore.

To je ocijenjeno  na sastanku vrhovnog državnog tužioca(VDT) Milorada Markovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori,  Johanom Satlerom.

Tokom sastanka, vrhovni državni tužilac predstavio je rezultate rada Državnog tužilaštva u prethodnih osam mjeseci i upoznao ambasadora Evropske unije sa planovima za naredni period, koji će doprinijeti poboljšanju efikasnosti državnotužilačke organizacije.

- U Državnom tužilaštvu već su započete planirane reforme, koje podrazumijevaju i povećan stepen odgovornosti na svim nivoima. Naš cilj je da uspostavimo efikasnu državnotužilačku organizaciju, po standardima Evropske unije. U kontinuitetu preduzimamo konkretne korake da taj cilj i ostvarimo  – istakao je vrhovni državni tužilac.

Ambasador Satler naglasio je da državnotužilačka organizacija može računati na punu podršku Evropske unije u nastavku započetih reformi.

- Za unapređenje vladavine prava i ubrzanje puta Crne Gore ka Evropskoj Uniji, važnu ulogu ima upravo Državno tužilaštvo i možete da računate na našu podršku vašoj namjeri da uspostavite efikasnu i odgovornu instituciju” – poručio je Satler.

Sastanku, koji je organizovan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva, prisustvovao je i zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Rikardo Seri.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 16:16