са састанка / - са састанка
02/03/2022 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Срзентић - Реџепи: Односи Црне Горе и Косова пријатељски уз велики потенцијал за заједничку сарадњу

Током састанка Срзентић је посебно нагласила да у наредном периоду требамо заједно усмјерити напоре на унапређењу положаја црногорске националне заједнице на Косову

Дизајнирање политика по мјери свих, приступачнији сервиси за све, примјена принципа инклузивности и једнакости приоритети су Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, а пуном сарадњом са министарствима у Влади Косова биће покренути развојни пројекти за добробит грађана обје државе.

То је поручено током састанка министарке јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамаре Срзентић са замјеницом премијера у Влади Косова за питања мањина и људска права Емилијом Реџепи, а уз присуство косовског министра за локалну самоуправу Елберта Краснићија.

Саговорнице су поновиле да су односи Црне Горе и Косова пријатељски уз велики потенцијал за заједничку сарадњу на бројним пољима. 

Срзентић је упознала замјеницу премијера Реџепи са активностима Министарства у дијелу јавне управе, дигиталне трансформације и медија, и истакла посвећеност црногорског тима да у пуном капацитету сарађује са министарствима у Влади Републике Косово у реализацији заједничких иницијатива, посебно пројеката у дијелу прекограничне сарадње. 

 - Оснаживање жена, њихово укључивање у рад на високоруководним позицијама, питања осјетљивих група становништва, као и дјеловање Министарства у складу са принципима различитости, једнакости и инклузије су једна од наших заједничких тачака сусрета -  казала је Срзентић.  

Додатно, како је истакла министарка, “користимо ову посјету да конкретизујемо будуће заједничке иницијативе, како бисмо кроз регионалне пројекте допринијели цјелокупном развоју, и живот грађана обје државе учинили бољим и квалитетнијим”. 

Током састанка Срзентић је посебно нагласила да у наредном периоду требамо заједно усмјерити напоре на унапређењу положаја црногорске националне заједнице на Косову.

Замјеница премијера Реџепи је у срдачном разговору истакла пријатељске односе двије земље те нагласила заједнички интерес за конкретне прекограничне пројекте, али и стављање у пуну функцију још једног повезујућег путног правца двије земље на релацији Плав-Мурино-Чакор-Пећ који скраћује комуникацију за ове општине, као и његов значај за туризам у обје земље. 

Реџепи је потврдила опредјељење Владе Косова да се у сарадњи са Црном Гором додатно унаприједи положај црногорске националне заједнице на Косову. 

Срзентић и Реџепи су сагласне да постоји заједнички интерес за квалитетну и узајамну економску, туристичку, културну и сваку другу сарадњу, а за добробит грађана обје државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 22:39