Стијовић, Милатовић / - фото: Министарство пољопривреде
04/03/2022 u 19:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стијовић: Поред рекордног агробуџета Влада опредјељује додатну подршку пољопривредном сектору

Додатна подршка ће кроз низ мjера бити усмjерена у правцу стимуалциjе развоjа сектора, посебно у диjелу ратарско – повртарске производње, закупа земљишта и бесповратне додjеле пластеника

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стиjовић данас се састао са предсjедницима и савjетницима за сектор пољопривреде из 12 општина са сjевера Црне Горе са коjима jе разговарао о актуелним дешавањима у пољопривредном сектору и предочио инициjативу коjом ће се додатно стимулисати и поспиjешити пољопривредна производња у Црноj Гори, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Како се наводи у саопштењу, састанку су присуствовали и државна секретарка Николина Мишнић и генерални директор Директората за пољопривреду Мирослав Цимбаљевић, а у другом диjелу састанка придружио се и министар економског развоjа Jаков Милатовић.

Током састанка саговорници су разговарали о модалитетима сарадње у циљу унапређења и даљег развоjа пољопривреде и руралне инфраструктуре у општинама на сjеверу Црне Горе.

image

Александар Стијовић

- фото: Министарство пољопривреде

Министар Стиjовић jе поред представљања подстицаjних мjера новог Агробуџета, коjи са увећањем националних средстава од 32% у односу на прошлу, 47% у односу на 2020. годину, односно увећањем од 60% у односу на 2019. годину, предочио опредељење Владе Црне Горе, да поред наjиздашниjе подршке пољопривредном сектору кроз овогодишњи Агробуџет, опредиjели додатна средства за стимулациjу пољопривредног сектора, посебно у ратарско – повртарскоj производњи како би се додатно стимилисала производња хране у овоj години.

- Додатна подршка ће кроз низ мjера бити усмjерена у правцу стимуалциjе развоjа сектора, посебно у диjелу ратарско – повртарске производње, закупа земљишта и бесповратне додjеле пластеника , како би у овоj години у значаjноj мjери оjачали црногорску пољопривреду и смањили зависност од увоза свих производа коjе можемо производити у Црноj Гори - казали су из ресорног Министарства.

Челници општина су захвалили на инициjативи Министарства  пољопривреде, шумарства и водопривреде, истакли остварене резултате и предочили проблеме са коjима се суочаваjу у своjим општинама у пољопривредном сектору и нагласили значаj увећања подршке у новом Агробуџету.

Посебно jе апострофиран значаj увећања средстава нарочито у области изградње путне и водоводне инфраструктуре у руралним подручjима као и у jачању пољопривредног произвођача кроз стимулативне мjере за развоj биљне производње и сточарства.

- Изражавамо задовољство досадашњом успjешном сарадњом са министром Стиjовићем и ресорним министарством, уз увjерење да ће се у том правцу сарадња и даље наставити - поручили су предсједници општина. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:34