/ фото: Дан
24/05/2021 u 12:17 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Упис у вртиће од сриједе

Е-упис у вртиће обавља се на истој адреси као и упис у основне школе и родитељи ће процедуру моћи да обаве без чекања у редовима и доласка у установу

У Црној Гори ће у сриједу почети упис дјеце у предшколске јавне установе за школску 2021/2022. годину и трајаће 15 дана, саопштено је из Министарства просвјете, науке, културе и спорта. Из тог Владиног ресора казали су да ће од сриједе бити активан портал www.upisi.edu.me за упис дјеце предшколског узраста у јаслице и вртиће. Осим електронског начина, како су истакли, дјецу је могуће уписати и непосредно у установи.

- Због цјелокупне ситуације са пандемијом коронавируса Министарство просвјете, науке, културе и спорта, апелује на родитеље да, због безбједности јавног здравља, упис, уколико су у могућности, обављају електронским путем- наводи се у саопштењу.

Из Министарства су рекли да родитељи дјеце која се први пут уписују у установу, или су била исписана из предшколске установе, током школске 2020/2021. године пријаву за упис ће подносити електронским путем на адресу www.уписи.еду.ме.

- Е-упис у вртиће обавља се на истој адреси као и упис у основне школе и родитељи ће процедуру моћи да обаве без чекања у редовима и доласка у установу- каже се у саопштењу.

Како се додаје, уписом матичног броја дјетета повлачи се велики број података.

- Тако да нема потребе за изводом из матичне књиге рођених, али ни потврдом центара за социјални рад- истакли су из Министарства.

Према њиховим ријечима, дјеца која су 2020/2021. године похађала програме предшколског васпитања и образовања сматраће се уписаним од 1. септембра ове године. Из Министарства су казали да ће уговори о боравку и исхрани дјеце бити склапани почетком нове школске године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:49