/ MAŠA VLAOVIĆ
27/05/2023 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlaović: Fokus rada Vlade na zaštiti novinara i medija

Ambijent za slobodan i nesmetan rad medija, uslov je svih uslova koji će država institucionalno garantovati svim medijskim poslenicima, navela je ministarka

Primarni zadatak Vlade Crne Gore je da zaštiti novinare i medije kako više niko ne bi osmjelio da ugrozi slobodu, a ona počinje slobodom izražavanja, kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

- Crna Gora afirmiše i uzdiže slobodu govora i slobodu medija. Istraga o ubistvu Duška Jovanovića je ponovo otvorena i nadamo da će onaj ko je naručio ubistvo Duška Jovanovića i svi koji su učestvovali u tom zločinu biti izvedeni pred sud i biti kažnjeni onako kako zaslužuju.  Ambijent za slobodan i nesmetan rad medija, uslov je svih uslova koji će država institucionalno garantovati svim medijskim poslenicima- navela je ministarka.

Kako je kazala, uprkos tome što se bilježi napredak na ljestvici medijskih sloboda prema ovogodišnjem izvještaju Reportera bez granica, sijenku na to i dalje ostavlja neriješeno ubistvo glavnog i odgovornog urednika Dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:35