Zvod za zapošljavanje / - ZAVOD ZA ZAPOšLJAVANJE
28/06/2024 u 12:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zavod za zapošljavanje odobrio preko 1.7 miliona eura za zapošljavanje i obuku nezaposlenih

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, na sjednici kojom je predsjedavao mr Aleksandar Šipčić, donio je odluke o finansiranju programa za zapošljavanje i obuku nezaposlenih lica, u 2024. godini.

Za dva programa "Direktno otvaranje radnih mjesta - javni rad" i "Osposobljavanje za rad kod poslodavca" odobreno je preko 1,7 miliona. Na taj način je omogućeno  zapošljavanje 837 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda.

- Kroz prvi program, vrijedan  999,803.20 eur, biće omogućeno zapošljavanje 523 lica, od kojih će polovina biti angažovana u programima socijalnih sadržaja, a druga polovina u programima humanitarnih, edukativnih, ekoloških i drugih sadržaja od javnog interesa. Zapošljavanje na privremenim poslovima od javnog interesa ovim licima omogućiće da steknu, održe i unaprijede svoje radne vještine, povećaju zapošljivost na otvorenom tržištu rada i ublaže rizik od socijalne isključenosti. Program "Osposobljavanje za rad kod poslodavca", za koji je UO danas odobrio 713.495,92 eura, omogućiće angažovanje 314 nezaposlenih lica. Kroz obuku i sticanje praktičnog iskustva njih 83 planirano je za javni sektor a 231 za privatni - saopštili su iz Zavoda.

Očekivanja od oba programa su da će doprinijeti boljem ekonomskom položaju nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda, kroz sticanje novih praktičnih znanja i vještina, kao i povećanje njihove zapošljivosti na otvorenom tržištu rada. Takođe, imaće pozitivan uticaj i na ukupnu zaposlenost i poboljšanje životnog standarda građana Crne Gore.

Novo rukovodstvo Zavoda za zapošljavanje: Šipčić novi predsjednik UO, Perčobić novi VD direktora

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 12:33