Milović / - SRDJAN BOLJEVIC
19/11/2023 u 09:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Crna Gora mora biti privlačna za strana ulaganja

Ovo zapušteno stanje narušenog poslovnog ambijenta zahtjeva izradu i primjenu ozbiljne Strategije privlačenja SDI u Crnu Goru, naveo je on

Narušeni poslovni ambijent, destimulativna poreska politika, političko okruženje, neizvjesnost i nestabilni uslovi poslovanja čine Crnu Goru, u posljednje tri godine, nekonkurentnom destinacijom za strane investitore, ocijenio je poslanik DPS-a Nikola Milović.

- Neto priliv SDI u Crnoj Gori manji je za skoro 50 odsto u odnosu na isti period januar-septembar 2022. godine. (CBCG) Ukupan neto priliv SDI, iznosio je samo 320,37 miliona eura. Svi vidovi ulaganja SDI su pokazali značajan trend pada osim ulaganja u nekretnine koje su imale trend rasta od četiri odsto, napisao je Milović na Tviteru.

On ističe da su SDI za crnogorsku ekonomiju presudan faktor privrednog rasta i razvoja.

- Ovo zapušteno stanje narušenog poslovnog ambijenta zahtjeva izradu i primjenu ozbiljne Strategije privlačenja SDI u Crnu Goru. Jedino uz nova strana i domaća ulaganja u realnu ekonomiju, stvaramo prilike za nova radna mjesta i zaposlenja, a time i za stabilne javne finansije i veće plate i penzije. Skretanje u ekonomski populizam koji u svojoj suštini počiva na obmani da je moguće kvalitetno živjeti bez rada i ulaganja, udaljava nas od tvrdog jezgra ekonomske politike koja se bazira na stvaranju nove vrijednosti i raspodjeli iste, zaključio je Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:05