НТО / - фото: MRT.GOV.ME
04/06/2021 u 13:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови трендови у креирању и вођењу туристичких тура

Из НТО-а су казали да jе у току радионице представљен jедан од резултата проjекта, будући културно туристички производ Путеви историjе: Аустроугарске тврђаве

Пружаоци туристичких услуга из Црне Горе и Босне и Херцеговине (БиХ) упознали су се на едукативноj радионици са наjновиjим трендовима у креирању културно-туристичких тура и техникама интерпретативног вођења, у циљу побољшања квалитета доживљаjа и искустава дестинациjе.

Из Националне туристичке организациjе (НТО) су казали да jе тренинг за пружаоце туристичких услуга одржан у Херцег Новом, на тему Креирање доживљаjа и искустава културе кроз туризам на примjеру тематског производа, пише Мина бизнис.

Радионица jе одржана у оквиру прекограничног проjекта Од средњовjековних тврђава у Херцеговини до аустроугарских тврђава у Црноj Гори (ФОРТ-НЕТ), коjи финансира Европска униjа (ЕУ).

Радионица, коjу jе организовао Центар за инициjативе из области одрживог туризма (ЦСТИ) из Подгорице, намиjењена jе за планинарске и градске водиче, туристичке агенциjе и локалне туристичке организациjе из Боке и Херцеговине.

Из НТО-а су казали да jе у току радионице представљен jедан од резултата проjекта, будући културно туристички производ Путеви историjе: Аустроугарске тврђаве, коjи би до краjа септембра ове године туристичком тржишту требало да предаjу црногорски партнери проjекта, ЦСТИ Монтенегро и НТО.

– Овим производом ће према потребама савремених туриста бити интерпретирана европска културна и воjна баштина, диjелови одбрамбеног система пограничне тврђаве поред некадашње jужне аустроугарске границе са Краљевином Црном Гором у Боки и Требињу – додаjе се у саопштењу.

Производ jе намjењен домаћим и страним посjетиоцима, заљубљеницима воjних тема и историjе и рекреативцима у природи.

За њих jе до сада формирано три од укупно пет тематских туристичких путева са интерпретационим таблама и туристичком сигнализациjом у Боки и Требињу.

– Партнери проjекта из БиХ на сличан начин валоризуjу херцеговачко средњевjековно цивилно и воjно градитељско насљеђе. Видиљивост заjедничког производа, коjим ће управљати локалне туристичке организациjе Боке и Херцеговине, маркетиншки ће бити оjачана заjедничком туристичком брошуром, веб саjтом и мобилном апликациjом – рекли су из НТО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 17:12