Хотел још није завршен / -Вијести.ме
02/02/2022 u 11:59 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спор између ХГ „Будванска ривијера” и „Еуромикс трејда” због позајмице из 2019: Тужбом траже 350 хиљада еура

Компанија „Еуромикс” је узела новац 2019. на име позајмице како би се завршио отворени базен у склопу хотелског комплекса, а већ наредне године тражила је да се наплата ове позајмице одложи за још годину

Припремно рочиште у спору између компаније „Еуромикс трејд” и Хотелске групе „Будванска ривијера” одложено је за 21. март, јер су заступници компаније „Еуромикс” тражили прекидање поступка, док се не заврши поступак по другој тужби, за ништавост уговора о позајмици у износу од 350.000 еура које је овој компанији дала хотелска група 2019. године. Ништавост уговора о позајмици тражио је Еуромикс трејд, док Будванска ривијера тужбом тражи 350 хиљада еура.

Судија Привредног суда Наташа Бошковић наложила је објема странама да у наредних осам дана доставе сву документацију, укључујући и међусобне уговоре, као и анексе уговора везано за изградњу хотела „Кристал Ривијера” у Петровцу.

Наиме, компанија „Еуромикс” је новац узела 2019. године, на име позајмице како би се завршио отворени базен у склопу хотелског комплекса, а већ наредне године је тражила да се наплата ове позајмице одгоди за још годину дана.

Компанија Еуромикс и ХГ „Будванска ривијера” крајем маја 2011. године потписале су уговор о заjедничком улагању, којим jе предвиђено да од укупно 269 смjештаjних jединица у будућем хотелу „Кристал Ривиjера ризорт” 48, као одвоjени хотел „Кристал Палас” и то потпуно опремљен пређе у власништво Хотелске групе.

Одбор директора хотелске групе је крајем 2020. године констатовао да се хотелска група мора наплатити, из заштитних механизама предвиђених уговором између два субјекта.

– Краткорочна позаjмица од 350.000 еура jе у 2019. дата фирми „Еуромикс трејд” на основу уговора о позаjмици, а за потребе завршетка отвореног базена хотела „Кристал Палас” у Петровцу. Одбор директора jе наложио да се питање враћања позаjмице риjеши кроз заштитне механизме из самог уговора, коjи подразумиjеваjу и преузимање дjелова обjеката у власништву компаније. То ће бити одрађено у склопу коначног свођења активности на реализациjи уговора о заjедничкоj градњи и преузимања обjекта А2 коjи по уговору постаjе такође власништво Будванске ривиjере, уз садашњи обjекат А1, уколико „Еуромикс трејд” до краjа године не реструктурира своj дуг Инвестиционо-развоjном фонду – констатовао је одбор директора ове хотелске групе.

Демократска Црна Гора, годинама уназад, оптуживала је компанију „Еуромикс траде” да је оштетила буџет Општине Будва за два милиона еура, због неплаћених комуналиjа.

– Увидом у документациjу непобитно jе утврђено да дуг коjи jе Еуромикс имао према Општини на волшебан начин постаjе дуг ХГ „Будванска ривиjера” према „Еуромиксу”, а изjавом да jе у буџету за 2011. годину Општина предвидjела два милиона еура за предузеће ТОБ Цо створени су предуслови да предузеће Еуромикс трејд не измири вишемилионски износ према Општини Будва, а да ХГ „Будванска ривиjера” терет плаћања свали на рачун грађана Будве – истицале су тада Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:10